16 Μαρτίου 2011

Δηλώσεις προέδρου της εταιρείας «Ολυμπιακά Ακίνητα» για την αξιοποίηση των ολυμπιακών εγκαταστάσεων

http://www.voria.gr/filestore/modules/news/4/1/41262/pic-0-norm.jpgΟι ολυμπιακές εγκαταστάσεις αξιοποιούνται στο μέτρο του δυνατού από τη στιγμή που το Δημόσιο ανέθεσε την αξιοποίηση των ολυμπιακών ακινήτων, αλλά η εταιρεία «Ολυμπιακά Ακίνητα» δεν είναι ιδιοκτήτης, υπογράμμισε ο πρόεδρος της Εταιρείας Γιώργος Παναγιώτου μιλώντας στο ραδιοσταθμό "Βήμα 99,5".

Όπως εξήγησε «έχουμε δύο κατηγορίες ακινήτων. Είναι συνολικά 24 κτίρια, 16 εγκαταστάσεις. Υπάρχουν οι αμιγώς αθλητικές εγκαταστάσεις, οι οποίες δεν μπορούν να έχουν άλλη αξιοποίηση από την πιο εντατική χρήση τους, που είναι εφικτή και δεν μπορεί να είναι άλλη από αυτή για την οποία έχουν κατασκευαστεί και είναι 12 συνολικά. Άλλα 12 είναι εμπορικά εκμεταλλεύσιμα ακίνητα». Πρόσθεσε ότι ειδικά για τα περιφερειακά στάδια στο Ηράκλειο, την Πάτρα και το Βόλο γίνεται εντατική αξιοποίηση.

Όπως υπογράμμισε, για τα εμπορικά ακίνητα, έγιναν έξι διαγωνισμοί. «Κατακυρώθηκαν σε ισάριθμους επενδυτές, οι οποίοι άρχισαν να καταβάλλουν τα μισθώματά τους, η εταιρεία εισέπραττε τα μισθώματα τα πρώτα δύο περίπου χρόνια, αλλά μετά, όταν δεν αδειοδοτούνταν τα επενδυτικά τους σχέδια και ταυτόχρονα εμπλέκονταν σε ενστάσεις τρίτων στο ΣτΕ, οι άνθρωποι αυτοί περιήλθαν σε απόγνωση και σταμάτησαν να πληρώνουν τα μισθώματα», τόνισε και πρόσθεσε:

«Για τα ακίνητα με τους διαγωνισμούς, για δύο ολοκληρώθηκε η διαδικασία: το Golden Hall στο Μαρούσι και το Θέατρο Badminton στο Γουδή. Τα άλλα τέσσερα είναι αυτά που βλέπει ο κόσμος εγκαταλειμμένα: το Γαλάτσι, το Beach Volley στο Φάληρο, το Κέντρο Ιστιοπλοΐας στον Άγιο Κοσμά (εκεί λειτουργεί η μαρίνα, αλλά δεν προχώρησε η αξιοποίηση της γης), και το Canoe-Kayak στο Ελληνικό. Δεν έκαναν αυτό που έπρεπε οι άλλοι φορείς του Δημοσίου για να ολοκληρωθούν οι άδειες των επενδύσεων».

Επισήμανε ότι γίνονται νέες διαπραγματεύσεις για «να δούμε αν μπορούμε να "σώσουμε" αυτές τις συμβάσεις».

«Επιθυμία μας είναι να προχωρήσουν οι επενδυτικές λύσεις. Χρειαζόμαστε όμως την επίσπευση των διαδικασιών των φορέων του Δημοσίου γι’ αυτό», κατέληξε.