15 Μαρτίου 2011

Το κονκλάβιο της Νέας Δημοκρατίας ΔΕΝ θέλει τον Αντώνη Σαμαρά

Πρέπει κανείς να είναι τυφλός. Δεν πρόκειται πλέον για ανεπάρκεια. Πρόκειται για μια παρέα ατόμων, κλεισμένα σε έναν κόσμο δικό τους που πάσχουν από αγοραφοβία...

Από το Σαββάτο το πρωί, έπρεπε να πάει μεσημέρι για να κάνει μια δήλωση της προκοπής η Νέα Δημοκρατία, και αυτή από το χείλη του Προέδρου της.

Κάτι Σταϊκούρες είχαν προλάβει να βγουν στα κεραμίδια και να μιλήσουν για μια «σημαντική απόφαση για την Ευρώπη με θετικές επιπτώσεις και για την Ελλάδα» (....!!!!!) .

Ότι δήθεν δόθηκε ένα σημαντικό, ένα ισχυρό, ένα συντονισμένο, ρεαλιστικό μήνυμα -και προς τις αγορές και προς όλο τον κόσμο- ότι η Ευρώπη θέλει καλύτερο δημοσιονομικό συντονισμό και βελτίωση της ανταγωνιστικότητας (.....!!!!)

Και ότι αυτή η πρόταση είναι ιδιαίτερα σημαντική και για την Ελλάδα. Κάθε χώρα θα αποφασίζει το δικό της μείγμα πολιτικών και θα λαμβάνονται υπόψη ιδιαίτερες προκλήσεις σε κάθε χώρα, για το πώς θα αντιμετωπίσει την ανταγωνιστικότητα».(.....!!!!)

Κανείς (;) δεν σκέφτηκε να εξηγήσει ότι με την πολιτική του ΠΑΣΟΚ η χώρα δανείστηκε 110 δις Ευρώ με επιτόκιο 5,2% για 3 χρόνια.

Το οποίο σε ελεύθερη μετάφραση σημαίνει:
110x0,052x3 = 17,16 δις Ευρώ τόκους.

Τώρα με τον νεο μειωμένο τόκο 4,2% αλλά για 7 χρόνια θα πληρώσουμε
110x0,042x7 = 32,34 δις Ευρώ τόκους.

Άρα 32,34-17,16 = 15,18 δις Ευρώ επιπλέον τόκο και η ΕΠΙΣΗΜΗ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ μέχρι το μεσημέρι πανηγύριζε μαζί με τον GAP, μέχρι που βγήκε ο Σαμαράς και το είπε πρώτο πρώτο.

Συγχαρητήρια κύριοι του London School of Economics...

http://logia-starata.blogspot.com/2011/03/1.html