01 Μαρτίου 2011

Νέα σφαλιάρα Ρεν σε ΓΑΠ: Μείωση επιτοκίου του δανείου μόνο στα πλαίσια ολοκληρωμένης λύσης μηχανισμού στήριξης

http://i.ytimg.com/vi/lI1CqN6kSYI/0.jpgΓράψαμε πριν μερικές μέρες κατά την επίσκεψη του ΓΑΠ στο Βερολίνο, για τη σφαλιάρα που του έριξε η Μέρκελ λέγοντάς του ότι η επιμήκυνση του ελληνικού δανείου θα συμπεριληφθεί στο πακέτο λύσης που προωθεί για τη δημιουργία μόνιμου μηχανισμού στήριξης. Ο παλικαράς της φακής ΓΑΠ, που τον Νοέμβριο "είχε ανέβει στα κάγκελα εναντίον της", όπως έγραφαν οι φυλλάδες του, στεκόταν δίπλα και άκουγε χωρίς να βγάλει άχνα μιας και έπιασε το υπονοούμενο της Μέρκελ (στη φώτο τη βλέπετε να δείχνει στον ΓΑΠ τι είναι διατεθειμένη να του δώσει τσάμπα):

"Στήριξε τις λύσεις που προωθώ για να σου επιμηκύνω το χρόνο αποπληρωμής και να κάνεις τον μάγκα στους χαχόλους του Έλληνες".

Σήμερα τα ίδια είπε και ο Όλι Ρεν μιλώντας για την Ιρλανδία, ο νέος Πρωθυπουργός έχει δηλώσει πως θα ζητήσει μείωση του επιτοκίου. Ερωτηθείς λοιπόν για την Ιρλανδία είπε ότι το θέμα των επιτοκίων δανεισμού από την ΕΕ και το ΔΝΤ είναι ένα ζήτημα που θα πρέπει να αντιμετωπισθεί στο πλαίσιο των αποφάσεων για τη δημιουργία του μόνιμου μηχανισμού αντιμετώπισης των κρίσεων.

http://www.newscode.gr/images/sized/articles/merkel_gap9-458x315.jpgΆρα και ο Ρεν συμφωνεί εμμέσως με την Μέρκελ (στη φώτο τη βλέπετε να περπατάει μπροστά και ο Γιωργάκης από πίσω της) ότι δεν είναι καθόλου δεδομένο αυτό που οι ΠΑΣΟΚοι μας παρουσίαζαν σαν τετελεσμένο γεγονός προκειμένου να μειώσουν τις αντιδράσεις τον Νοέμβριο ότι η Ιρλανδία μετά από στοιχειώδη διαπραγμάτευση πήρε δάνειο διάρκειας 7 ετών ενώ εμείς είχαμε πάρει διάρκειας 3 ετών μιας και κατεβάσαμε τα βρακιά...

Ο αρμόδιος για τις οικονομικές υποθέσεις Επίτροπος Όλι Ρεν παρουσιάζοντας σήμερα από τις Βρυξέλλες τις ενδιάμεσες οικονομικές προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την πορεία της ευρωπαϊκής οικονομίας δήλωσε επίσης πως είναι λογικό να αναμένεται πτώση των "σπρεντς" των χωρών του ευρώ μέσα στο 2011.

Ερωτηθείς τέλος σε ποια επίπεδα εκτιμά η Επιτροπή ότι θα κινηθούν το 2011 οι τιμές του πετρελαίου προσδιόρισε τα 100 δολάρια το βαρέλι.