26 Μαρτίου 2011

Μια άλλη άποψη για τις αποδοκιμασίες των πολιτικών

Ίσως δυσαρεστήσω πολλούς, αλλά όπως έγραψα και πριν από μέρες, ο κόσμος ΔΕΝ αντιδρά ακόμη. Έχουμε φτάσει στο αμήν, αλλά ο κόσμος είναι ακόμη στους καναπέδες του. Θες επειδή ακόμη δεν πεινάμε, θες επειδή οι περισσότεροι είναι αποβλακωμένοι, ίσως όλα μαζί.
Μην σας παραπλανούν οι διάφορες αποδοκιμασίες τον τελευταίο καιρό. Εμένα δεν με ικανοποιούν, γιατί καμιά από όσες αποδοκιμασίες πολιτικών έχουν γίνει μέχρι στιγμής, δεν είναι αυθεντικές, δεν προέρχονται από τον κόσμο, αλλά είναι διαμαρτυρίες και αποδοκιμασίες συγκεκριμένων ομάδων, που διαμαρτύρονται για της "ψωλής τους τον χαβά" που λέει ο λαός μας, κι όχι για τη γενικότερη κατάσταση της χώρας. Για παράδειγμα:
-Τον Πάγκαλο στο Παρίσι, αποδοκίμασαν φοιτητές που έθεσαν ως κύριο αίτημα τους...τους λαθρομετανάστες της Υπατίας! Φυσικά, για κάποιους που φοιτούν στο Παρίσι με τα λεφτά του μπαμπά, είναι λογικό να μην τους απασχολεί το ΔΝΤ, η ανεργία, η φτώχεια, η προδοτική εξωτερική πολιτική της "Κυβέρνησης της Κατοχής", αλλά μόνο τα..."ανθρώπινα δικαιώματα" των ξένων.
-Τον Σηφουνάκη σε ημερίδα Μηχανικών, αποδοκίμασαν πάλι αριστεριστές μηχανικοί, με τα γνωστά αργόσυρτα και άψυχα συνθήματα της αριστεράς, με αναφορά πάλι στην Υπατία!
-Την Νταλάραινα στο Περιστέρι, αποδοκίμασαν καθηγητές της ΟΛΜΕ, με θέμα τις συγχωνεύσεις των σχολείων. Άλλωστε κι ο εικονιζόμενος στο βίντεο συνδικαλιστής, αυτό φώναξε: "αν συμφωνεί η κ. Νταλάρα με τις συγχωνεύσεις των σχολείων, να φύγει, είναι ανεπιθύμητη στο Περιστέρι". Δηλαδή, αν διαφωνούσε, ήταν ευπρόσδεκτη. Λες και οι συγχωνεύσεις σχολείων-χωρίς να παραβλέπω τη σοβαρότητα του θέματος-είναι το μόνο που απασχολεί την χώρα και το μόνο για το οποίο πρέπει να αποδοκιμαστεί η Νταλάραινα; Για την "αριστερά" προφανώς ναι.
-Τον Τζέφρεϊ αποδοκίμασαν στο Βερολίνο επίσης αριστεριστές φοιτητές που σπουδάζουν με τα λεφτά του μπαμπά.
-Και πιο πρόσφατα, στη Σύρο, πάλι φοιτητές ήταν αυτοί που αποδοκίμασαν τον Τζέφρεϊ, δεν ήταν ο κόσμος, οι κάτοικοι της Σύρου. Αν κάνω λάθος, να με συμπαθάτε, αλλά αυτό είδαμε στα βίντεο του διαδικτύου.
-Η μόνη αυθεντική αντίδραση, απλού κόσμου, ήταν οι αποδοκιμασίες του Πάγκαλου στα Καλύβια από τους κατοίκους της Κερατέας. Κι όμως, ακόμη κι εκεί, αν δεν υπήρχε το θέμα του ΧΥΤΑ, πολύ αμφιβάλλω αν έμπαινε στον κόπο κανείς να αποδοκιμάσει 11 κυβερνητικά στελέχη που είχαν το θράσος να πάνε να φάνε σε μια περιοχή που "βράζει".
-Για την παρέλαση στο Σύνταγμα, ισχύουν τα παραπάνω. Μπορεί να είχαν όλοι ως αφετηρία να αποδοκιμάσουν τους πολιτικούς, αλλά ο καθένας κοίταζε το "μαγαζάκι" του. Η Χρυσή Αυγή-σε αντίθεση με την εξαιρετική παρέμβαση της στην Καλαμάτα-ασχολήθηκε με το να κυνηγά τους λαθρομετανάστες που πουλούσαν σημαιάκια, μια ομάδα εθνικιστών ήταν έξω από το Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετάννια, αποτελώντας εύκολο στόχο για τα ΜΑΤ που τους κύκλωσε, αντί να είναι διάσπαρτοι στο πλήθος και να παρακινούν κι άλλο κόσμο να αποδοκιμάζει. Ακριβώς απέναντι, στη συμβολή Β.Σοφίας & Αμαλίας, όπου ήμουν εγώ, υπήρχαν 4-5 που από μόνοι μας φωνάζαμε και αποδοκιμάζαμε, και δεν μας πείραξε κανείς. Αντίθετα, κόσμος που μας άκουγε, ένωνε κι εκείνος τη φωνή του μαζί μας. Λες και χρειάζεται μυαλό για κάποιους τι πρέπει να κάνουν σε τέτοιες περιπτώσεις.
Με άλλα λόγια θέλω να πω ότι, εδώ κι ένα χρόνο, έχουμε μια κυβέρνηση που στηρίζεται σε ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΚΤΡΟΠΗ, μιας και το Μνημόνιο δεν εγκρίθηκε από τα 2/3 της Βουλής, όπως όλο και περισσότεροι λένε κάθε μέρα, άρα εγκρίθηκε ΠΑΡΑΝΟΜΑ, και ΔΥΣΤΥΧΩΣ, αντιδράσεις από τον κόσμο μπροστά σε όλη αυτή τη σαπίλα και τη διαφθορά, ΔΕΝ έχουμε. Όποιες αντιδράσεις και αποδοκιμασίες υπάρχουν, είναι από συγκεκριμένες ομάδες, για συγκεκριμένα θέματα, "συντεχνιακού" τύπου. Ως πότε όμως;