15 Μαρτίου 2011

Σε επικριτική δημόσια δήλωση κατά της Ελλάδας πρόκειται να προβεί η Επ. του Συμβ. της Ευρώπης για τις συνθήκες κράτησης λαθραίων και τις φυλακές

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhW_-CZPCX2GnVtbSvkaERzejpZk6L4ekKmMsjirTXXF73BOek43DRA2TYhk7ZYjoDjpdBiOtaY38DSInSAvPX-an5vl7q51siP4EsNmpgtlJZFUyze34WfXL5bORPNw5ScT0AqdQZ7y0AI/s1600/_14355%257E1.JPGΑφού ο ΓΑΠ έχει κατεβάσει τα παντελόνια και φοβάται να εφαρμόσει την απόφαση του ΕΔ που απαγορεύει την επιστροφή των λαθραίων και δεν τους στέλνει μερικές καραβιές με τα ζώα... βρίσκουν ευκαιρία οι διάφοροι περίεργοι που καθοδηγούνται από τους Δημητράδες και κελαϊδάνε από τους καναπέδες τους και την κυρίλα των συνόρων Βελγίου-Λουξεμβούργου:

Σε επικριτική δημόσια δήλωση κατά της Ελλάδας, για την συνεχιζόμενη έλλειψη δράσης των ελληνικών αρχών στους τομείς των συνθηκών κράτησης των παράνομων μεταναστών και της κατάστασης στον σωφρονιστικό τομέα πρόκειται να προβεί, σήμερα, η Επιτροπή για την πρόληψη των βασανιστηρίων και της απάνθρωπης μεταχείρισης του Συμβουλίου της Ευρώπης (CPT).

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, η δημόσια δήλωση της Επιτροπής, γίνεται με βάση το άρθρο 10, παράγραφος 2 της Ευρωπαϊκής Σύμβασης για την πρόληψη των βασανιστηρίων, κι' είναι η έκτη φορά, από το 1989, που η Επιτροπή αναγκάζεται να χρησιμοποιήσει αυτή τη διαδικασία, εναντίον ενός κράτους-μέλους του Συμβουλίου της Ευρώπης.