09 Μαρτίου 2011

ΠΑΣΟΚ: Πρώτα ο λαθρομετανάστης!

Με την ταπεινωτική, όπως σωστά την χαρακτήρισε ο Μιχελάκης, απόφαση της στο θέμα των δήθεν απεργών πείνας της Υπατίας, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ επιβεβαιώνει πια και με πράξη ότι βάζει πρώτα και πάνω απ'όλα, το συμφέρον κάθε άλλου παρά της χώρας και των Ελλήνων. Κυρίως, βάζει πρώτα και πάνω απ'όλα, τους λαθρομετανάστες. Το σύνθημα "πρώτα ο πολίτης" πρέπει να αλλαχθεί ήδη σε "πρώτα ο λαθρομετανάστης".
Όσο για εμάς τους πολίτες, είμαστε 2ης κατηγορίας πια. Ένα παράδειγμα: χιλιάδες εργαζόμενοι συμβασιούχοι στους ΟΤΑ, που μέχρι τώρα ήταν η κινητήριος δύναμη των Δήμων στις υπηρεσίες καθαριότητας, στους βρεφονηπιακούς σταθμούς, στα εξωτερικά συνεργία κλπ, βρέθηκαν στο δρόμο από τον Ιανουάριο του 2011, γιατί σύμφωνα με απόφαση του Καγγελάριου Ραγκούση, καμιά σύμβαση δεν ανανεώνεται πλέον.
Φυσικά, στο θέμα των συμβασιούχων, ο Ραγκούσης δεν έκανε βήμα πίσω. Στους λαθρομετανάστες, άνοιξε τα πόδια, άλλωστε αυτό είναι κάτι γνώριμο για μια κυβέρνηση που έχει φτιαχτεί με βάσει τις γνωριμίες και το ποιος ήταν παλιά γκόμενος ή γκόμενα ποιου.
Αν έκαναν οι συμβασιούχοι στους Δήμους μια κατάληψη στο υπουργείο Εσωτερικών, και μια "μαϊμού" απεργία πείνας, μήπως τώρα θα είχαν διατηρήσει τη δουλειά τους; Η απάντηση φυσικά είναι όχι. Γιατί οι συμβασιούχοι έχουν το μειονέκτημα να είναι Έλληνες...