15 Μαρτίου 2011

Καμπάνα στο κεφάλι κάποιου τριτοκλασάτου δημοσιογράφου ονόματι Παπαγιάννη... γι αυτό έκανε την πάπια στη συγκέντρωση έξω απ του Καραμανλή ;)

Την ομόφωνη επιβολή του πρωτοφανούς προστίμου των 80.000 ευρώ (συνήθως τα πρόστιμα που έχει φάει μέχρι τώρα ο άγνωστος τριτοκλασάτος δημοσιογράφος Παπαιωάννης ή κάπως έτσι τέλος πάντων ήταν από 15-30.000 ευρώ) στον τηλεοπτικό σταθμό «Extra Channel» επέβαλε σήμερα το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ) για την εκπομπή «ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ» και τον δημοσιογράφο Γιάννη Παπαγιάννη ή κάπως έτσι, που προβλήθηκε στις 24 και 25/2/2011.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΕΣΡ, Ιωάννη Λασκαρίδη, ο άπειρος δημοσιογράφος, Γιάννης Παπαιωάννης ή κάπως έτσι, του τηλεοπτικού σταθμού κάλεσε τους πολίτες σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το σπίτι του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη στις 3/3/2011, λέγοντας χαρακτηριστικά «θα γίνει της Αιγύπτου».

Όπως σημείωσε ο κ. Λασκαρίδης, «δεν πρόκειται περί ενημέρωσης, αλλά περί προτροπής» και ο ρόλος των τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών σταθμών είναι η μεταφορά ειδήσεων και όχι η συνεχής προτροπή σε τέτοιες πράξεις, ή οι βωμολοχίες και τα μόνιμα καφριλίκια που ακούγονται από το κατά τ' αλλα "δελτίο ειδήσεων".

Το Συμβούλιο, κατά τον πρόεδρο του ΕΣΡ, θεωρεί απαράδεκτα και εμπρηστικά τα εν λόγω συνθήματα και παραβίαση του άρθρου 15 παρ. 2 του Συντάγματος, που ορίζει ότι ο σκοπός και η λειτουργία των τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών μέσων είναι η αντικειμενική ενημέρωση και η πολιτιστική ανάπτυξη της χώρας, καθώς και παραβίαση του άρθρου 16 του Π.Δ. 77/2003 για προβολή εμπρηστικών μηνυμάτων και προτροπή συμμετοχής σε ταραχές.

Κατά την ακρόαση, εκπρόσωποι του σταθμού ισχυρίστηκαν ότι δεν πρέπει να εφαρμοστεί η διάταξη του Συντάγματος και ότι η εκπομπή αναφερόταν σε συγκέντρωση, που εξελίσσεται, και πως δεν προέτρεπε σε ταραχές... δυστυχώς όμως η κολοτούμπα του δύσμοιρου Παπαγιάννη ήρθε αργά μιας και είχε φάει ήδη το καμπανίδι...

Καταλάβατε τώρα γιατί για τη συγκέντρωση έξω απ' του Καραμανλή έκανε την πάπια και δεν έβγαλε άχνα :)))