31 Μαρτίου 2011

Επανέφερε την πρότασή του να αναρτήσει η Βουλή στο διαδίκτυο τα "πόθεν έσχες" όλων των βουλευτών, ο τομεάρχης της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης

http://www.zoomnews.gr/wp-content/uploads/2010/01/kyriakosmitsotakis2.jpgΜιλώντας στο ραδιοσταθμό ΒΗΜΑ 99,5, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι θα πρέπει να δοθεί έμφαση στο πρώτο "πόθεν έσχες", έτσι ώστε να έχει ο πολίτης μια πληροφόρηση για τα περιουσιακά στοιχεία του πολιτικού, τη στιγμή που μπήκε στην πολιτική και να μπορεί να τα συγκρίνει.

Και πρόσθεσε:

«Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί ο Πρόεδρος της Βουλής και το Προεδρείο δεν μπορούν να το κάνουν. Είναι πάρα πολύ δυσάρεστο να ακούμε ότι οι πολιτικοί συλλήβδην, όλοι 'είμαστε κλέφτες'. Κάποια στιγμή οφείλει όλο το πολιτικό σύστημα να κάνει τα προφανή, ώστε να μην δίνουμε τη δικαιολογημένη δυνατότητα στους πολίτες να πυροβολούν το πολιτικό σύστημα».

Σε ό,τι αφορά στην αξιοποίηση του "Ελληνικού", ο Κυριάκος Μητσοτάκης τάχθηκε υπέρ, ενώ δήλωσε ότι είδε θετικά και την πρόταση Πιάνο για την αξιοποίηση της παραλιακής.

«Το Ελληνικό είναι ένα τεράστιο περιουσιακό στοιχείο, όχι μόνο για το ελληνικό Δημόσιο, αλλά αποτελεί και μία πολύ μεγάλη ευκαιρία να γίνει μια σημαντικότερη παρέμβαση στον ευρύτερο μητροπολιτικό ιστό της Αθήνας. Κι έτσι πρέπει να αντιληφθούμε την παρέμβαση που θα κάνουμε στο Ελληνικό. Το να αξιοποιήσουμε τα έσοδα για να φτιάξουμε την υπόλοιπη Αθήνα είναι κάτι που πρέπει να συζητηθεί. Απαιτείται από την κυβέρνηση διαφάνεια», είπε.

Τόνισε ότι για τις αποκρατικοποιήσεις, ο αρχηγός της ΝΔ Α. Σαμαράς θα παρουσιάσει τις θέσεις του αναλυτικά και πρόσθεσε:

«Επί της αρχής, όμως, η ΝΔ είναι υπέρμαχη ενός πιο επιθετικού προγράμματος αποκρατικοποιήσεων. Από την άλλη, θα σας πω προσωπικά ότι θεωρώ πως αυτός ο στόχος των 50 δισ. ευρώ είναι πρακτικά δύσκολο να επιτευχθεί, με βάση τα υφιστάμενα προβλήματα της οικονομίας και την αρνητική προδιάθεση που έχουν οι ξένοι, κυρίως, επενδυτές, να επενδύσουν στην Ελλάδα. Δεν θα προσελκύσουμε επενδυτές αν δεν λύσουμε και ζητήματα, που έχουν να κάνουν με τις χρήσεις γης, είτε έχουμε να κάνουμε με ξένους επενδυτές, είτε με Έλληνες».