29 Μαρτίου 2011

Τουρκία: Νέο επενδυτικό έργο της Calik Energji στο Ιράκ, αξίας 388,5 εκατ. δολαρίων

http://www.kosovahaber.net/repository/images/turqisht134.gifΝέο επενδυτικό έργο, συνολικής αξίας 388,5 εκατομμυρίων δολαρίων, θα υλοποιήσει στο Ιράκ, η εταιρεία Calik Enerji, θυγατρική του ομίλου Calik Holding.

Πρόκειται για το νέο σταθμό παραγωγής ενέργειας από φυσικό αέριο, 60 χιλιόμετρα νότια της Μοσούλης, επένδυση που προστίθεται στο επενδυτικό χαρτοφυλάκιο της τουρκικής εταιρείας.

Πρόσφατα, η εταιρεία ανέλαβε ένα ακόμη έργο, συνολικής αξίας 445,5 εκατ. δολαρίων, κοντά στην Καρμπάλα, για την παραγωγή ενέργειας, επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση που δημοσίευσε το πρακτορείο ειδήσεων "Anadolu".

Η τελετή υπογραφής της συμφωνίας πραγματοποιήθηκε στη Βαγδάτη, με τη συμμετοχή του προέδρου του εκτελεστικού συμβουλίου του ομίλου Calik Holding, Αχμέτ Τσαλίκ, του προέδρου του εκτελεστικού συμβουλίου της Calik Enerji, Οσμάν Σαϊμ Ντιντς, του αντιπροέδρου της κυβέρνησης του Ιράκ, αρμόδιου για θέματα ενέργειας, Χουσεϊν Ιμπραήμ Σαλίχ αλ Σαχριστάνι και αξιωματούχων.

Ο όμιλος Calik, με έδρα την Κωνσταντινούπολη, εστιάζει το επενδυτικό του ενδιαφέρον στους τομείς των κατασκευών, της ενέργειας, των τηλεπικοινωνιών, των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών και των μέσων μαζικής ενημέρωσης, προσφέροντας υπηρεσίες υψηλής προστιθέμενης αξίας. Ο όμιλος απασχολεί 19.855 υπαλλήλους.

Η Calik Enerji ιδρύθηκε το 1987 και το 1988 στράφηκε στον τομέα της ενέργειας, με στόχο την προμήθεια ενεργειακών υλών στην Τουρκία, από τις γειτονικές χώρες.

Η εταιρεία αναλαμβάνει έργα στην Τουρκία, αλλά και στο Ουζμπεκιστάν, το Ιράκ, τις χώρες των Βαλκανίων, καθώς και τις χώρες της ανατολικής Ευρώπης.