15 Μαρτίου 2011

Ερώτηση Μ.Βαρβιτσιώτη & Ε. Αντώναρου προς τον Υπουργό Εξωτερικών για τη συμμετοχή του GAP στο ίδρυμα Καντάφι

Προς τον Υπουργό Εξωτερικών

Θέμα: Βλαπτική για τα Ελληνικά συμφέροντα η συμμετοχή του Πρωθυπουργού στο ίδρυμα Καντάφι

Πρόσφατα απεκαλύφθη ότι ο Έλληνας Πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου ήταν μέλος του «Διεθνούς Οργανισμού Φιλανθρωπίας και Ανάπτυξης Καντάφι» (GADDAFI INTERNATIONAL CHARITY AND DEVELOPMENT FOUNDATION), Πρόεδρος του οποίου είναι ο γιός του Μουαμάρ Καντάφι, Σαίρ αλ Ισλάμ Καντάφι.

Ο Έλληνας Πρωθυπουργός ήταν μέλος του Ιδρύματος από τον Ιούνιο του 2009 και δεν παραιτήθηκε αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων του αλλά μόνο μετά την εξέγερση των Λίβυων σε βάρος του σημερινού καθεστώτος. Το γεγονός αυτό δημιουργεί αρνητικό αντίκτυπο για την εικόνα του ιδίου αλλά και της χώρας διεθνώς, ανάλογο με αυτόν που προκάλεσε η συμμετοχή του πρώην Προέδρου της Τυνησίας Ζιν ελ Αμπιντίν Μπεν Άλι στη Σοσιαλιστική Διεθνή, πρόεδρος της οποίας είναι ο κ. Παπανδρέου.

Τα γεγονότα αυτά «εκθέτουν» την Ελληνική εξωτερική πολιτική, δημιουργούν εύλογα ερωτήματα για τις λεγόμενες προνομιακές σχέσεις της χώρας με τον αραβικό κόσμο και σε ένα σημαντικό βαθμό υποσκάπτουν τις μελλοντικές σχέσεις μας με τις χώρες της περιοχής, αλλά και τις προτάσεις που ή ίδια η κυβέρνηση προωθεί για την δημιουργία ενός «Κέντρου Δημοκρατίας» που θα έχει ως στόχο την εξαγωγή Δημοκρατίας δυτικού τύπου στις Αραβικές χώρες.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός

Εάν ήταν σε γνώση του Υπουργείου Εξωτερικών ή συμμετοχή του Έλληνα Πρωθυπουργού στο διοικητικό συμβούλιο του «Διεθνούς Οργανισμού Φιλανθρωπίας και Ανάπτυξης Καντάφι» και αν γνωρίζει σε ποια άλλα ξένα ιδρύματα είναι μέλος ο κ. Παπανδρέου;

Οι ερωτώντες Βουλευτές

ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗΣ
ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ

http://citizengr.wordpress.com/2011/03/14/5755/