14 Μαρτίου 2011

Συνάντηση Χ.Παμπούκη με τον αντιπρόεδρο της Siemens... ο Πρόεδρός της δεν μπορούσε... είχε κανονίσει να παίξει γκόλφ

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgmLMeQwmrwlLpMt4wRotAZcrkOFv-4yBNpwku0oKZhGG_tmxGh7eKuEH30G0hYH8FhVtWpuSc1rn0ZSyq7ho2aWdQeP79pV0kvMEHc8ASWheWGWt9llvnNZOpwrTDnID2Wk45Q20hANkeU/s1600/%CF%80%CE%B1%CE%BC%CF%80%CE%BF%CF%85%CE%BA%CE%B7%CF%82.jpgΠροκειμένου να πείσει τους Γερμανούς ότι οι εκκρεμότητες στις σχέσεις του Ελληνικού Δημοσίου με τη Siemens, οι οποίες αφορούν τις υποθέσεις διαφθοράς που βρίσκονται υπό δικαστική διερεύνηση, δεν θα επηρεάσουν μελλοντικές αλλά και υφιστάμενες συμβάσεις που "τρέχουν" και να τους παρακαλέσει να μην καθυστερούν γιατί καθυστερεί αντίστοιχα η παράδοση έργων όπως π.χ. η γραμμή του μετρό προς το Ελληνικό, συναντήθηκε την Παρασκευή στη Γερμανία ο υπουργός Επικρατείας κ. Χ. Παμπούκης (στη φώτο τον βλέπετε να κρυφοκλείνει το μάτι στους Γερμανούς) με τον αντιπρόεδρο της γερμανικής εταιρίας κ.Peter Solmssen μιας και ο Πρόεδρος της Siemens εκείνη την ώρα είχε κανoνίσει αγώνα γκολφ.

Ο κ. Παμπούκης έδωσε όλες εκείνες τις εγγυήσεις που ζητούσαν οι Γερμανοί προκειμένου να ολοκληρώσουν ότι έργα έχουν αναλάβει και να συνεχίσουν την προμήθεια υλικού και τη συντήρηση όπου χρειάζεται

Πηγές του περιβάλλοντος του υπουργού ανέφεραν στο ΑΠΕ ότι, ιδιαίτερα στην τρέχουσα συγκυρία, δεν μπορεί να συνεχίζεται η αποτελμάτωση δημοσίων έργων, ανεξάρτητα από τους "παλιούς λογαριασμούς" μεταξύ των δύο πλευρών, για τους οποίους όπως λένε χαρακτηριστικά οι ίδιες πηγές "δεν πρόκειται να χαριστούμε και θα τσακίσουμε στη δουλειά τους Γερμανούς προσφέροντάς τους ακόμα περισσότερα δημόσια έργα όπως πχ. στη ΔΕΗ που είναι σχεδόν αποκλειστικοί προμηθευτές υλικού"

Η συνάντηση με τον αντιπρόεδρο της Siemens έγινε σε συνέχεια των επιστολών που έχει ανταλλάξει ο κ. Παμπούκης με τη διοίκηση της εταιρίας, τόσο της μητρικής όσο και του ελληνικού παραρτήματος. Με τις επιστολές αυτές ο υπουργός Επικρατείας έθεσε ζήτημα αποζημίωσης του Δημοσίου από την εταιρία, ζήτησε τη συνδρομή της για την ολοκλήρωση των ερευνών και άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο επιβολής κυρώσεων για παράβαση των κανόνων του ανταγωνισμού ή του καθήκοντος διαφάνειας. Οι απαντήσεις της εταιρίας τόσο από την Ελλάδα όσο και από τη Γερμανία ήταν "εσείς τα φάγατε βρείτε τα μεταξύ σας"