23 Μαρτίου 2011

To sex σκοτώνει!!! Ήμαρτον πρωί πρωί... θα μας τα κόψουν όλα...

http://www.basketnet.gr/userfiles/CMSFiles/eva-longoria_sex_tape_0_0_0x0_630x376.jpgΣύμφωνα με έρευνα της Dr. Issa Dahabreh του Tufts Medical Center της Βοστώνης, η οποία δημοσιεύεται στο Journal of the American Medical Association (όχι όπου κι όπου), η έντονη άσκηση και το sex μπορεί να σκοτώσουν!!

Η ομάδα ανέλυσε 14 εργασίες προσπαθώντας να συσχετίσει την άσκηση και το sex με το έμφραγμα και τον "ξαφνικό καρδιακό θάνατο".

Βρήκαν ότι είναι 3,5 φορές πιθανότερο να υποστεί κάποιος έμφραγμα ή "ξαφνικό καρδιακό θάνατο" όταν ασκείται έντονα σε σχέση με το όταν δεν ασκείται.

Το σημαντικό όμως είναι ότι βρήκαν πως είναι 2,7 φορές πιθανότερο το έμφραγμα όταν κάνουν sex ή αμέσως μετά, σε σχέση με το να μην κάνουν (αυτά τα ευρήματα δεν αφορούν τον "ξαφνικό καρδιακό θάνατο" μιας και δεν υπήρχαν σχετικές εργασίες προς αξιολόγηση της σχέσης sex και "ξαφνικού καρδιακού θανάτου").

Σύμφωνα με τους ερευνητές ο κίνδυνος είναι μεγάλος αλλά για μικρό χρονικό σιάστημα, για 1-2 ώρες κατά τη διάρκεια του sex ή της έντονης άσκησης και αμέσως μετά. Αυτό μειώνει το κίνδυνο που διατρέχει το άτομο και μεταφράζεται σε 1-2 θανάτους στα 10.000 άτομα.

Από την άλλη το ενθαρρυντικό είναι ότι άλλες έρευνες λένε ότι τακτική ήπια άσκηση μειώνει κατά 30% τον κίνδυνο εμφράγματος ή "ξαφνικού καρδιακού θανάτου".

Άρα σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να σκεφτούμε ότι η άσκηση μπορεί να σκοτώσει... ίσα ίσα που ισχύει το αντίθετο με την προϋπόθεση ότι όποιος δεν ασκείται πρέπει να ξεκινήσει χαλαρά και σταδιακά να αυξήσει την ένταση και το ρυθμό...

http://www.reuters.com/article/2011/03/22/us-heart-exercise-idUSTRE72L6KR20110322