20 Απριλίου 2011

ΗΠΑ: Σειρά γραμματοσήμων, με τίτλο «Ένωση Αμερικανών Φιλελλήνων 1810-1840», κυκλοφόρησαν τα Αμερικανικά ταχυδρομεία

http://usa.greekreporter.com/files/2011/02/braille-thumb-large-150x104.jpgΤην 19η Απριλίου, Ημέρα Φιλελληνισμού και Διεθνούς Αλληλεγγύης, που καθιερώθηκε από τη Βουλή των Ελλήνων, επέλεξαν τα Αμερικανικά ταχυδρομεία για να τιμήσουν τους Αμερικανούς που αγωνίστηκαν και θυσιάστηκαν στον αγώνα για την ελευθερία της Ελλάδας.

Στη σειρά γραμματοσήμων που κυκλοφόρησαν, με τίτλο «Ένωση Αμερικανών Φιλελλήνων 1810-1840», όπως αναφέρει η ελληνική υπηρεσία της Φωνής της Αμερικής, συμπεριλαμβάνονται απεικονίσεις του τάφου του φιλέλληνα Τζωρτζ Τζάρβις, το πορτρέτο του καθηγητή Σάμουελ Γκρίντλι Χάου και το έμβλημα της Ένωσης Αμερικανών Φιλελλήνων.

Η απόφαση πάρθηκε μετά από πρωτοβουλία του «Συλλόγου Αμερικανών Φιλελλήνων 1810-1840», με πρόεδρο τον Παναγιώτη Νικολόπουλο.

Ο εορτασμός της Ημέρας Φιλελληνισμού και Διεθνούς Αλληλεγγύης στις 19 Απριλίου, ημέρα του θανάτου του λόρδου Βύρωνα, καθιερώθηκε από τη Βουλή των Ελλήνων το 2009, για να τιμήσει τη συμβολή των φιλελλήνων κατά τη διάρκεια του αγώνα για την εθνική μας ανεξαρτησία, αλλά και τους σύγχρονους φιλέλληνες, που με αγάπη προωθούν τις αξίες του Ελληνικού πνεύματος σε όλον τον κόσμο.