18 Απριλίου 2011

Και για να μη μας λένε ότι η Μ. Βατοπαιδίου πλούτισε επί ΝΔ:Ακίνητο 2,4 δισ. αγόρασε η Μονή Βατοπεδίου από Βωβό

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 26/10/2001

Συμφωνία με την Ιερά Μονή Μεγίστη Βατοπεδίου για την πώληση ακινήτου που βρίσκεται στη φάση της κατασκευής υπέγραψε πρόσφατα ο όμιλος Βωβού.

Συγκεκριμένα, η εταιρεία Μπάμπης Βωβός Διεθνής Τεχνική Α.Ε. πώλησε έναντι τιμήματος ύψους 2,4 δισ. δρχ. το συγκρότημα γραφείων που κατασκευάζει σε οικόπεδο έκτασης περίπου 2 στρεμμάτων, το οποίο βρίσκεται στη συμβολή των οδών Αιγιαλείας και Παραδείσου στον Παράδεισο Αμαρουσίου. Στην εν λόγω έκταση ανεγείρεται κτίριο γραφείων με επιφάνεια ανωδομής 2.075 τ.μ. και δύο υπόγεια με 27 θέσεις στάθμευσης.

Οι εργασίες κατασκευής του κτιρίου εκτιμάται ότι θα έχουν ολοκληρωθεί στα τέλη του πρώτου εξαμήνου του 2002.

Αξίζει, πάντως, να σημειωθεί ότι η πώληση του συγκεκριμένου ακινήτου δεν συμπεριλαμβανόταν στις αρχικές προβλέψεις του ομίλου Βωβού για την τρέχουσα χρήση, όπως αυτές παρουσιάζονταν και στο ενημερωτικό δελτίο που συντάχθηκε για την εισαγωγή της εταιρείας στο ΧΑΑ και αποτελεί ένα επιπλέον έσοδο ύψους 2,4 δισ. δρχ. για την εισηγμένη επιχείρηση.

Υπενθυμίζεται ότι οι προβλέψεις της εταιρείας για το 2001 κάνουν λόγο για ενοποιημένο κύκλο εργασιών της τάξης των 37 δισ. δρχ. και προ φόρων κέρδη ομίλου ύψους 17,5 δισ. δρχ.

Ηδη, στο εξάμηνο της τρέχουσας χρήσης ο τζίρος του ομίλου ανήλθε στα 19,9 δισ. δρχ. και τα προ φόρων κέρδη σε 8,9 δισ. δρχ.

Σημειώνεται ότι προχθές αποφασίστηκε από τη Συμβουλευτική Επιτροπή Δεικτών FTSE/XAA η είσοδος της Μπάμπης Βωβός Διεθνής Τεχνική στο δείκτη FTSE - 40.