21 Απριλίου 2011

Ανθρωποκυνηγητό για τους δράστες ληστείας «μαμούθ» των 500.000 ευρώ

http://img.protothema.gr/234121612932D544314F9D50659388D6.jpg«Τζακ ποτ» χτύπησαν οι δράστες της ληστείας που έγινε αργά το μεσημέρι της Τετάρτης στην Εμπορική τράπεζα της Αιδηψού, αφού βρέθηκαν μέσα σε λίγα λεπτά με μισό εκατομμύριο ευρώ στα χέρια. Παρά το ανθρωποκυνηγητό που ξεκίνησε αμέσως η Αστυνομική Διεύθυνση Εύβοιας σε συνεργασία με δυνάμεις από τη Στερεά, οι τρεις κακοποιοί κατάφεραν να ξεγλιστρήσουν.

Το σωστό «timing» ήταν το κλειδί της επιτυχημένης ληστείας, που έγινε λίγο πριν η τράπεζα κλείσει και ενώ οι υπάλληλοι είχαν μόλις ολοκληρώσει την καταμέτρηση των χρημάτων. Οι τρεις ένοπλοι που είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους εισέβαλαν ξαφνικά στο υποκατάστημα αιφνιδιάζοντάς τους, τους ακινητοποίησαν με την απειλή των όπλων τους και βρήκαν έτοιμη τη λεία τους, γύρω στα 500.000 ευρώ

Αμέσως, βγήκαν τρέχοντας έξω και επιβιβάστηκαν σε κλεμμένο αυτοκίνητο στο οποίο τους περίμενε συνεργός τους με αναμμένη τη μηχανή. Απομακρύνθηκαν με αυτό, αλλά στην διαδρομή το εγκατέλειψαν και επιβιβάστηκαν σε άλλα μέσα διαφυγής, πιθανότατα μοτοσικλέτες με τις οποίες εξαφανίστηκαν πριν προλάβουν να στηθούν τα αστυνομικά μπλόκα. Σύμφωνα με μαρτυρίες υπαλλήλων της τράπεζας, οι δράστες πρέπει να ήταν αλλοδαποί.

protothema.gr