04 Απριλίου 2011

Δηλώσεις Δρούτσα, μετά τη συνάντηση ΓΑΠ με τον απεσταλμένο του συντρόφου Καντάφ

Ο ΥπΕξ Δ. Δρούτσας έκανε σήμερα την ακόλουθη δήλωση, μετά την συνάντηση του Γ. Α. Παπανδρέου με τον απεσταλμένο του συντρόφου Συνταγματάρχη Muammar Gaddafi και εκτελούντα χρέη Υπουργού Εξωτερικών, Abdulati Al-Obeidi:

"Προσπαθήσαμε να έχουμε μια σειρά επαφών τις τελευταίες μέρες για τις εξελίξεις στη Λιβύη. Ο Πρωθυπουργός προσπάθησε να μιλήσει με πολλούς Ευρωπαίους ηγέτες αλλά κανείς δεν δέχθηκε να μιλήσει μαζί του μιας και είχαν σοβαρότερα πράγματα να κάνουν. Ο μόνος που δέχθηκε να μιλήσει μαζί του ήταν ο σύντροφος και μακροχρόνιος οικογενειακός φίλος της οικογένειας Παπανδρέου, ο Συνταγματάρχης Καντάφι. Επειδή όμως και αυτός αυτή την περίοδο έχει φωτιά στον κώλο και δεν μπορούσε να μιλάει από το κινητό για πολύ είπε ότι θα πει στον νέο ΥπΕξ, μιας και ο παλιός τους τελείωσε, να σταματήσει για λίγο, να πει 5 μαλακίες με το Γιώργο, στο δρόμο για την Τουρκία όπου αύριο θα έχει σοβαρές συνομιλίες με τον Ερντογάν ώστε να μεσολαβήσει στους "συμμάχους¨ προκειμένου να βρεθεί μια λύση.

Ο απεσταλμένος αυτός, όπως ενημέρωσε, θα συνεχίσει τις επαφές του αύριο στη Τουρκία και μετά στη Μάλτα πριν επιστρέψει στη Λιβύη ή τραβήξει για Λονδίνο για να κάνει παρέα με τον παλιό ΥπΕξ.

Εμείς σαν τσάτσοι που είμαστε τονίσαμε, επαναλάβαμε το καθαρό μήνυμα της Διεθνούς Κοινότητας: πλήρη σεβασμό και εφαρμογή όσων πούνε οι Αμερικάνοι.

Από τα λεγόμενα του απεσταλμένου της Λιβύης φάνηκε ότι δεν μας πήρε και πολύ στα σοβαρά, ενώ είχε το μυαλό του στο φαγητό που του προσφέρθηκε. Πάντως από τα λίγα που μας είπε φαίνεται ότι και το καθεστώς αναζητεί λύση .

Είναι ανάγκη να υπάρξει μια σοβαρή προσπάθεια για την ειρήνη, για την σταθερότητα στην περιοχή και είμαστε σίγουροι ότι αυτή θα γίνει αύριο στην Τουρκία. Η Ελλάδα θα συνεχίσει σ' αυτή την προσπάθεια να προσφέρει τις καλές της υπηρεσίες αν και κανείς δεν φαίνεται να τις θέλει.

Είμαστε σε επαφή με όλους του εταίρους και συμμάχους μας θα τους ενημερώσουμε για τις σημερινές μας επαφές καθώς και για τις σκέψεις και προτάσεις της Ελλάδας... άμα σηκώσουν το τηλέφωνο στον ΓΑΠ".