06 Απριλίου 2011

Γ. Μιχελάκης, για δηλώσεις Παπακωνσταντίνου-Πεταλωτή, για απεργία στα ΜΜΕ, για Ζήμενς, για τις ΠΑΣΟΚικές φήμες για δήθεν καταθέσεις πρώην υπουργού

http://www.statesmen.gr/wp-content/uploads/2011/02/Mihelakis1.jpg Να πει όλη την αλήθεια στον ελληνικό λαό ζητά από τον υπουργό Οικονομικών η ΝΔ, δια του εκπροσώπου του κόμματος, Γιάννη Μιχελάκη, ο οποίος παρουσίασε σειρά "αντιφατικών", όπως επεσήμανε, δηλώσεων του υπουργού Οικονομικών κατά το τελευταίο διάστημα.

"Τελικά ο κ. Παπακωσταντίνου πότε λέει την αλήθεια; Επιτέλους ας αποφασίσει. Την αλήθεια ζητάμε από τον κ. Παπακωσταντίνου εδώ και μήνες", τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Μιχελάκης, ο οποίος αναφέρθηκε και σε τοποθετήσεις βουλευτών του ΠΑΣΟΚ που ζητούν και αυτοί από τον κ. Παπακωσταντίνου να τοποθετηθεί. Ο εκπρόσωπος της ΝΔ ζήτησε, παράλληλα, να μάθει γιατί αναβάλλεται περιέργως, όπως είπε, η δημοσιοποίηση των στοιχείων για το έλλειμα του 2010 και κάλεσε τον αρμόδιο υπουργό να ενημερώσει τον ελληνικό λαό για το ύψος που έχει διαμορφωθεί τελικά το έλλειμα.

Οσον αφορά στις επιθέσεις του κόμματος προς τον Γ. Παπακωσταντίνου ο Γ.Μιχελάκης τόνισε πως "αναφερόμαστε στον κ. Παπακωσταντίνου γιατί είναι ο αρμόδιος υπουργός Οικονομικών. Πρόκειται για κυβερνητική πολιτική".

Για δηλώσεις Πεταλωτή

Διαψευδει η ΝΔ τους ισχυρισμούς του κυβερνητικού εκπροσώπου ότι η προσπάθεια κοινωνικής πίεσης σε ιδιωτικές τράπεζες για λύση στο πρόβλημα της εταιρίας "Ενωμένη Κλωστουφαντουργία" ανακόπηκε, από το γεγονός ότι τοπικοί βουλευτές της ΝΔ δεν υπέγραψαν ένα προσχέδιο επιστολής που συνέταξε ο ίδιος και απευθυνόταν στις ιδιωτικές τράπεζες. Ο κ. Μιχελάκης έκανε λόγο για φαιδρότητες κατηγορώντας τον κ. Πεταλωτή πως με την επιστολή του, προσπάθησε να αποσείσει τις κυβερνητικές ευθύνες και να εξαπατήσει τους πολίτες. Ο εκπρόσωπος της ΝΔ, επεσήμανε πως μετά την αποτυχία της κυβέρνησης να δώσει λύση στο πρόβλημα των απολυμένων τηρώντας προεκλογικές αλλά και μετεκλογικές δεσμεύσεις του πρωθυπουργού, η κυβέρνηση αναζητά συννενόχους για να αποποιηθει τις ευθύνες της.

Για δημοσιευμα Νέων για ψήφο εμπιστοσύνης στη Bουλή

Σχετικά με το "Σύμφωνο για το Ευρώ", ο Γιαννης Μιχελάκης ουσιαστκά απέκλεισε το ενδεχόμενο η ΝΔ να το υπερψηφίσει στη Bουλή καθώς, όπως τόνισε χαρακτηριστικά, " δεν μπορεί για το μείζον θέμα όπως ήταν το μνημόνιο να ζητούν 150 ψήφους και για το έλασσoν να ζητούν 180. Θα τοποθετηθούμε όταν έρθει η υπόθεση στη Bουλή".

Για την απεργία στα μέσα ενημέρωσης

"Δεν υπάρχει καμία παρέμβαση για τον κλάδο των ΜΜΕ που αντιμετωπίζει μεγάλα προβλήματα. Στη Γαλλία η κυβέρνηση πήρε συγκεκριμένα μέτρα. Υπάρχει ο καθ' ύλην αρμόδιος τομεάρχης, ο κ. Κεδίκογλου, ο οποίος συζητά με τους αρμόδιους έτσι ώστε να κατατεθούν συγκεκριμένες προτάσεις. Για παράδειγμα έχουν γίνει παρεμβάσεις για το θέμα του ΑΠΕ, όπου υπάρχουν σημαντικά προβλήματα εκεί", δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μιχελάκης σε ερώτηση σχετικά με την απεργία των ΜΜΕ που ξεκινά αύριο και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος.

Για την υπόθεση της Ζήμενς

"Εξακολουθεί να ισχύει η δήλωση του Αντώνη Σαμαρά ότι είναι περίεργος να δει ποιοί 60 βουλευτές θα βάλουν την υπογραφή τους, για να συνεχιστεί μια συζήτηση η οποία είναι προδιαγεγραμένη και νομολογημένη, όσον αφορά στην παραγραφή των αδικημάτων για τους υπουργούς του ΠΑΣΟΚ, και χρησιμοποιείται μόνο σαν δίωξη εναντίον στελεχών της ΝΔ που κατηγορούνται χωρίς στοιχεία", δήλωσε ο Γιάννης Μιχελάκης σχετικά με την υπόθεση της Ζήμενς.

Για τις φήμες σχετικά με καταθέσεις πρώην υπουργού

Επίθεση στο ΣΔΟΕ και στην κυβέρνηση εξαπέλυσε η ΝΔ, σχετικα με τις φήμες που θέλουν πρώην υπουργό του κόμματος να έχει στο λογαριασμό του περισσότερα από 175 εκ. ευρώ.

"Αυτό που δεν κάνανε οι άλλοι, το κάναμε εμείς. Καταθέσαμε ερώτηση στη Βουλή για το θέμα και ζητάμε να υπάρξει πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης. Κυκλοφορούν φήμες τις οποίες οι κυβέρνηση αφήνει να αιωρούνται, για να πηγαίνει η μπάλα αλλού και να μην κουβεντιάζουμε τα πραγματικά θέματα", δήλωσε ο κ. Μιχελάκης ο οποίος έκανε λόγο για υπουργό- φάντασμα. Αναφερόμενος στον κ. Καπελέρη, ο εκπρόσωπος της ΝΔ, τόνισε "πως ένας πολιτευτής του ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί κάτω από τη δική του διοίκηση να αφήνει κυκλοφορούν τέτοιες φήμες, χωρίς να ξεκαθαρίζει την κατάσταση".

"Ο αρμόδιος υπουργός του ΠΑΣΟΚ έχει πάει να ρωτήσει αν υπάρχουν τέτοια στοιχεία και να ξεκαθαρίσει την κατάσταση; Οσο το παιχνίδι διαρροών συνεχίζεται το θέμα παίρνει διαστάσεις σκανδάλου", επεσήμανε ο εκπρόσωπος της ΝΔ.