05 Απριλίου 2011

ΟΙ ∆ΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ

http://patriotismos.files.wordpress.com/2010/08/boreios-hpeiros.jpgΣτις 8 Μαίου θα διεξαχθούν στην Αλβανία οι εκλογές για την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Από πλευράς προστασίας των συµφερόντων του Ελληνισµού οφείλει η Ελληνική κυβέρνηση να προσέξει τα εξής:

Α) Να αξιοποιηθούν οι εκθέσεις των ∆ιεθνών Οργανισµών για τον ελληνικό χαρακτήρα του πληθυσµού της Χειμάρρας και για την καταδίκη παλαιότερων λαθροχειριών που είχε επιχειρήσει το αλβανικό κράτος. Η Χειµάρρα βρίσκεται έξω από τις αναγνωρισµένες «µειονοτικές» ζώνες , κάτι που διαιωνίζει τη λογική του κοµµουνιστικού καθεστώτος. Η εθνικιστική γραµµή ορισµένων πολιτικών στη γείτονα χώρα δεν θέλει να παραδεχθεί την ελληνικότητα των κατοίκων διότι αποτελεί προκεχωρηµένο φυλάκιο του Ελληνισµού πιο βόρεια από τις αναγνωρισµένες ως µειονοτικές ζώνες. Οι κάλπες των εκλογών νοθεύονται από τη µυστική αστυνοµία και οι περιουσίες των Βορειοηπειρωτών καταπατούνται χωρίς σοβαρές δικαστικές αποφάσεις. Η ελληνική κυβέρνηση καλείται αν δείξει τη πυγµή που µέχρι τώρα δεν έχει επιδείξει και να δηλώσει ότι δεν θα επιτρέψουµε άλλες λαθροχειρίες στις εκλογές της Χειµάρρας ούτε θα ανεχθούµε την συνεχιζόµενη κατατροµοκράτηση του ελληνικής καταγωγής πληθυσµού.

Β) Να στηριχθεί η παρουσία των ελληνικής καταγωγής υποψηφίων και αν βοηθηθούν οι Βορειοηπειρώτες που ζουν στην Ελλάδα να µεταβούν και να ψηφίσουν. ∆υστυχώς το ΠΑΣΟΚ φέρει µεγάλη ευθύνη για τις διασπαστικές κινήσεις στον χώρο της πολιτικής έκφρασης της ελληνικής εθνικής µειονότητας. Ακόµη και όταν το µειονοτικό κόµµα αποσπούσε πέντε έδρες και είχε ρυθµιστικό ρόλο στην αλβανική Βουλή, παράγοντες του ΠΑΣΟΚ επιχειρούσαν τη διάλυση του κόµµατος και την προσχώρηση των Βορειοηπειρωτών στο Σοσιαλιστικό Κόµµα Αλβανίας. Η επιβράβευση ήλθε από κορυφαίους παράγοντες του Σοσιαλιστικού κόµµατος, που παρά τα ανοίγµατα του ΠΑΣΟΚ δήλωνα σε ελληνικά και αλβανικά ΜΜΕ ότι πρέπει να τεθεί σε διεθνή βήµατα το θέµα των Τσάµηδων

Γ) Γενικότερα πρέπει να διακηρυχθεί από την Ελλάδα – και µε την ευκαιρία των τοπικών εκλογών- ότι η χώρα µας πιστεύει στην καλή γειτονία και στην µελλοντική ευρωπαϊκή προοπτική της Αλβανίας, αλλά θέτει ως απαράβατο όρο την βελτίωση των Ανθρωπίνων ∆ικαιωµάτων του εκεί Ελληνισµού. Η υποχωρητική πολιτική της ελληνικής κυβέρνησης αποθρασύνει όχι µόνο την Τουρκία, αλλά και την Αλβανία. ΟΙ κυβερνώντες στα Τίρανα βλέποντας την εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης του Γ. Παπανδρέου δείχνουν τη διάθεση να συνεχίσουν τις προκλήσεις. Η Νέα ∆ηµοκρατία έχουν διακηρύξει ότι η βελτίωση των ελληνοαλβανικών σχέσεων εξαρτάται αποκλειστικά από τη συµπεριφορά των Τιράνων στα θέµατα των Βορειοηπειρωτών και στην αποφυγή προκλήσεων µε αιχµή τους Τσάµηδες.

Ας µην αφήσουµε στη τύχη του τον εναποµείναντα Ελληνισµό των Βαλκανίων