23 Απριλίου 2011

Τα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων

Tα σενάρια ανασχηματισμού, οι συζητήσεις για την αναδιάρθρωση του χρέους, και το κρυφό πακέτο μέτρων της κυβέρνησης μετά το Πάσχα είναι τα θέματα που επικρατούν στα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων.

Κυριακάτικη ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Πιάσε το αβγό και κούρευ'το".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "εν μέσω αντικρουόμενων δημόσιων δηλώσεων, στο παρασκήνιο βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη πολυμερής διαβούλευση για την αναδιάρθρωση του χρέους. Η τρόικα θέτει ως προϋπόθεση την υλοποίηση των στόχων του μνημονίου, παρότι αποδεικνύονται ανεφάρμοστοι. Πρώτη επιλογή η επιμήκυνση και στο βάθος «κούρεμα».

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (του Σαββατοκύριακου): " Καλή Ανάσταση για όλους!.. Ας ξαναβρούμε την αισιοδοξία μας."

Η εφημερίδα γράφει ότι "το νόημα της Ανάστασης στις δύσκολες μέρες που βιώνουμε ως λαός, αποκτά τριπλή σημασία. Η θυσία του Θεανθρώπου και η Ανάστασή του σηματοδοτούν την αναγέννηση της φύσης. Μέσα σε αυτό το κλίμα ευφορίας οι Ελληνες αποκτούμε λίγη από την αισιοδοξία που έχουμε χάσει λόγω της αβεβαιότητας για το αύριο που ξημερώνει".

ΕΘΝΟΣ της Κυριακής: "Ο κύβος ερρίφθη! Κυβέρνηση Μνημονίου μετά το Πάσχα".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου έχει λάβει τις αποφάσεις τους. Αμέσως μετά το Πάσχα τη νέα κυβέρνηση θα στελεχώσουν υπουργοί με αποφασιστικότητα για την εφαρμογή του Μνημονίου και κυρίως αποτελεσματικότητα".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ της Κυριακής: "Που το πάνε πως και γιατί".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "γενική επίθεση Εβραίων και... κρυπτοΕβραίων εναντίον κάθε ιερού και οσίου ημών των Ορθοδόξων. Με πολυτελείς Εκδόσεις, ανακοινώσεις «επιστημονικών απόψεων», ενώ και από ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό ακούσαμε προ ελαχίστων ημερών τα μύρια όσα εναντίον του «πιστεύω» κάθε Χριστιανού".

Η ΒΡΑΔΥΝΗ της Κυριακής: "Τα σενάρια διαχείρισης του χρέους. Πως εξασφαλίζονται οι καταθέσεις. Γιατί ενδεχόμενη αναδιάρθρωση δεν είναι απειλή".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "υποτίθεται ότι η αναδιάρθρωση θα δώσει ανάσα στη χώρα και θα της επιτρέψει έτσι να επιστρέψει σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει χαλάρωση. Το έλλειμμα θα πρέπει να συνεχίσει να μειώνεται, έστω και με βραδύτερους ρυθμούς, γιατί οι νέοι πιστωτές μας-όποιοι κι αν είναι αυτοί- θα περιμένουν να πάρουν πίσω τα χρήματά τους".

Η ΑΥΓΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ: "Ανάστα ο λαός!"

Σύμφωνα με την εφημερίδα "ελπίδα και διέξοδο από την οικονομική και κοινωνική κατάρρευση αναζητούν οι πολίτες. Η κοινωνική απόγνωση να μετατραπεί σε πολιτική παρέμβαση του λαϊκού παράγοντα. Η συζήτηση για την αναδιάρθρωση του δημόσιου χρέους πιστοποιεί τη χρεωκοπία του Μνημονίου και δικαιώνει τη ριζοσπαστική αριστερά, που εξ αρχής πρότεινε εναλλακτική λύση".

Η ΕΠΟΧΗ: "Να τα τσουγκρίσουμε!".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "δεν θα τους κάνουμε το χατίρι! Στο γκρίζο Πάσχα του 2011 που μας ετοίμασαν, εμείς θα τα βάψουμε και πάλι κόκκινα και θα τα τσουγκρίσουμε. Κάθε φορά που τα τσουγκρίζουμε, κάτι καλό βγαίνει για τους εργαζόμενους, τους νέους, τις λαϊκές τάξεις. Αλλωστε, αν δεν είμαστε εμείς, οι ζώντες, που προσδοκούμε τσουγκρίζοντας ανάσταση ζωής, ποιος θα μπορούσε να είναι;".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Γ. Παπανδρέου: Ή με στηρίζετε για τα μέτρα ή πάμε σε εκλογές".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "αποφασισμένος να προσφύγει σε πρόωρες εκλογές, εάν διαπιστώσει ότι αμφισβητείται από βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ο πυρήνας του μεσοπρόθεσμου Σχεδίου και των έκτακτων μέτρων, συνολικού ύψους 26 δισ. ευρώ, που θα παρουσιαστούν αναλυτικά στα μέσα Μαΐου , φέρεται ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου".

Η ΝΙΚΗ της Δημοκρατίας: "Πάσχα, Ελλήνων Πάσχα".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "από τη Ρόδο ως τη Χαλκιδική και από τη Σύρο ως τη Λευκάδα, κάθε γωνιά της Ελλάδας γιορτάζει το Πάσχα με το δικό της μοναδικό τρόπο. Εθιμα και παραδόσεις ζωντανεύουν και πάλι στη μεγαλύτερη και πλουσιότερη, σε λαογραφικές εκδηλώσεις, γιορτή της Χριστιανοσύνης και της άνοιξης".

Η ΧΩΡΑ της Κυριακής: "Ο Γολγοθάς των Ελλήνων έρχεται μετά το Πάσχα".

Η εφημερίδα γράφει ότι "την επομένη της Λαμπρής καταφθάνουν και πάλι οι ελεγκτές της τρόικας, προκειμένου να συνεχιστούν τα Πάθη του λαού".

Κυριακάτικη ΑΥΡΙΑΝΗ: "250.000.000 ευρώ μαύρου χρήματος κάθε χρόνο ξεπλένουν οι διαφημιστικές εταιρείες με την ανοχή του κράτους και τη βοήθεια του πολιτικού συστήματος".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "ποτάμια μαύρου χρήματος -από 200 ως 250 εκατομμύρια ευρώ- ετησίως διαχειρίζεται το καρτελ των διαφημιστικών εταιριών (εγχώριων συμφερόντων και αντιπροσώπων πολυεθνικών), κεφάλαια που κυριολεκτικά υπό τον πέλεκυ του εκβιασμού παρακρατούνται από εφημερίδες, κανάλια και ραδιόφωνα για να ξεπλυθούν μέσω υπεράκτιων πλυντηρίων ή να ανακυκλωθούν μέσω χορηγιών στο διαπλεκόμενο σύστημα επιχειρήσεων επικοινωνίας, κομματικών ταμείων και πολιτικών".

Κυριακάτικος ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Υπάρχει ελπίδα για το λαό. Οργάνωση, λαϊκή συμμαχία, συμπόρευση με το ΚΚΕ".

Η εφημερίδα αναφέρει ότι "σε μια πλατιά πολιτική πανελλαδική εξόρμηση στο λαό, το ΚΚΕ σηματοδοτεί την κλιμάκωση της πολιτικής του παρέμβασης για την οργάνωση της λαϊκής συμμαχίας και αντεπίθεσης, για ρήξη και ανατροπή με την κυρίαρχη πολιτική και τους φορείς της, που θα φτάνει μέχρι το επίπεδο της εξουσίας".

Ο ΛΟΓΟΣ της Κυριακής: "Ο Γολγοθάς αρχίζει μετά το Πάσχα".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "ο εφιάλτης στον μονόδρομο της πλήρους εξαθλίωσης μόλις τώρα άρχισε. Το νέο Μνημόνιο -Αποκάλυψη μπορεί να βαπτίσθηκε από τον Γιώργο Παπανδρέου «Οδικός Χάρτης» και να έχει αμπαλαριστεί με τις καλύτερης προθέσεις για μια «άλλη Ελλάδα», αλλά δυστυχώς δεν αποτελεί τίποτε άλλο από μια νέα ταφόπλακα στα εισοδήματα των πολιτών και μια συνταγή συνέχισης του ίδιου του αποτυχημένου μοντέλου".

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ: "Αναδιάρθρωση. Οι ανατροπές που έρχονται στη ζωή μας".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "η παγκόσμια οικονομική και πολιτική κοινότητα ασχολείται αυτή τη στιγμή με το αν, πώς και πότε θα γίνει αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους. Επισήμως οι πάντες διαψεύδουν ότι έχουν ξεκινήσει συζητήσεις. Ανεπισήμως αλλά και επισήμως, όμως, σχεδόν όλοι πιστεύουν ότι είναι αναπόφευκτη. Ας δούμε λοιπόν τι σημαίνει αναδιάρθρωση, πως γίνεται, ποια είναι τα υπέρ και τα κατά της και κυρίως πως θα είναι η χώρα ύστερα από αυτήν και τι θα συμβεί αν δεν γίνει".

ΤΟ ΑΡΘΡΟ: "Υπονόμευση εκ των έσω".

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "την κυβέρνηση στην κατάρρευση και τη χώρα στη χρεοκοπία οδηγούν οι προσωπικές στρατηγικές υπουργών και κορυφαίων στελεχών, αλλά και το «βαθύ ΠΑΣΟΚ» που... αντιστρατεύεται την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ".

ΤΟ ΒΗΜΑ της Κυριακής: "Εκθεση-φωτιά για την αναδιάρθρωση"

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "επτά σενάρια για την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους εξετάζει διεθνής νομική εταιρεία για λογαριασμό των πιστωτών της χώρας εξαντλώντας όλα τα πιθανά ενδεχόμενα".

Το ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ: "Λεηλασία ασημικών. Ανίερες συμμαχίες".

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "οταν τα κρατικά όργανα τα «βρίσκουν» με τα καρτέλ, η πορεία της χώρας προς την πτώχευση δεν έχει εμπόδια. Και η Δικαιοσύνη είναι γεμάτη δικογραφίες, αλλά στις φυλακές πάνε μόνο οι αδύναμοι κρίκοι των λίγων ευρώ και όχι εκείνου που αρπάζουν δις...".

ΤΟ ΠΑΡΟΝ της Κυριακής: "Αγριος πόλεμος στις πλάτες της Ελλάδας".

Η εφημερίδα γράφει ότι "άγριος πόλεμος διεξάγεται πάνω στο «πτώμα» της Ελλάδας. Από τη μια μεριά τα «θηρία», οι αγορές και οι κερδοσκόποι, και από την άλλη η Ευρωπαϊκή Ενωση με επικεφαλής τη Γερμανία. Τα αδηφάγα «θηρία» θέλουν να γίνει τώρα «ελεγχόμενη χρεοκοπία-αναδιάρθρωση με κούρεμα. Η Μέρκελ και άλλες χώρες της ΕΕ είναι υπέρ της επιμήκυνσης χωρίς κανένα «κούρεμα».".

ΤΥΠΟΣ της Κυριακής: "Ανασχηματισμός με... υπουργεία μόνο για τους "πιστούς" του Μνημονίου".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "σε ευρύ ανασχηματισμό μετά το Πάσχα, ως τελευταίο χαρτί ενάντια στην κυβερνητική παραλυσία, έχει καταλήξει ο πρωθυπουργός. Το κυρίαρχο σενάριο θέλει τον πρωθυπουργό να συγκροτεί μία ομάδα «πιστών στο πρόγραμμα» στελεχών -όχι κατ' ανάγκην μέσα από το χώρο του ΠΑΣΟΚ- ώστε να υλοποιήσουν τις αντιδημοφιλείς και δύσκολες επιλογές που έχουν ανακοινωθεί χωρίς καθυστερήσεις και αναβολές".

Realnews: "«Πήγαν λεφτά στην τσέπη του Ακη»! Καταπέλτης για τον Τσοχατζόπουλο ο Γερμανός εισαγγελέας Κνομπλαχ".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "στην κορυφή της πυραμίδας των δωροδοκιών που έγιναν, ώστε το ελληνικό κράτος να επωμιστεί τη σκανδαλώδη σύμβαση των γερμανικών υποβρυχίων, τοποθετεί ευθέως τον Ακη Τσοχατζόπουλο η Εισαγγελία του Μονάχου".

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: "Πως θα σώσουμε τη χώρα".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΚΕΡΔΟΣ: "Προσδοκώντας την Ανάσταση".

Η εφημερίδα στο βασικό της θέμα αναφέρει ότι "τα γενόσημα φάρμακα, τα αυθαίρετα και οι καταπατημένες εκτάσεις αλλά και η εισαγωγή εισοδηματικών κριτηρίων για κάθε είδους επιδόματα αποτελούν τα νέα συστατικά με τα οποία η κυβέρνηση εμπλουτίζει το πακέτο των μέτρων, προσδοκώντας την Ανάσταση της ελληνικής οικονομίας".

enet.gr