06 Απριλίου 2011

Η Ελληνική Κοινότητα Μελβούρνης ζητά από την αυστραλιανή κυβέρνηση, να δει με ευαισθησία το αίτημα Ελλήνων πολιτών που θέλουν να μεταναστεύσουν

Τον τελευταίο καιρό η εφημερίδα "Νέος Κόσμος" αλλά και ομογενειακοί φορείς, κατακλύζονται από αιτήματα Ελλήνων να μεταναστεύσουν στην Αυστραλία. Λόγω των μεταναστευτικών διατάξεων που ισχύουν σήμερα, είναι σχεδόν αδύνατον για κάποιο από την Ελλάδα να πάρει βίζα για να μεταναστεύσει στην Αυστραλία.

Εξαίρεση αποτελούν μόνο άτομα που έχουν σχέση με την Αυστραλία, π.χ. όσοι έχουν γεννηθεί σε αυστραλιανό έδαφος ή είναι παιδιά Αυστραλών πολιτών.

Με αφορμή, λοιπόν, τα πολυάριθμα αιτήματα η Ελληνική Κοινότητα Μελβούρνης, αποφάσισε να αναπτύξει σχετική πρωτοβουλία και να θέσει το θέμα στις αυστραλιανές αρχές.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας, Βασίλης Παπαστεργιάδης, ο ίδιος εμφανίστηκε ενώπιον διακομματικής επιτροπής για τον Πολυπολιτισμό όπου διατύπωσε τις θέσεις της Κοινότητας για το συγκεκριμένο ζήτημα ενώ, παράλληλα, ανέπτυξε το αίτημα να επιτραπεί και πάλι η μετανάστευση από την Ελλάδα.

Τα μέλη της επιτροπής (τρεις Εργατικοί γερουσιαστές και τρεις Φιλελεύθεροι) ανέφεραν ότι γνωρίζουν το όλο θέμα και εξέφρασαν την προθυμία τους να συνεργαστούν με την Ελληνική Κοινότητα για την πιθανή αντιμετώπισή του.

Παράλληλα ο κ. Παπαστεργιάδης έγραψε και σχετική επιστολή στον αρμόδιο υπουργό Μετανάστευσης, όπου θέτει ξανά το όλο ζήτημα αλλά και ζητά προσωπική συνάντησή μαζί του.