27 Απριλίου 2011

Άρχισε η "μάχη" για τις θέσεις στα ψηφοδέλτια της ΝΔ

Εσωκομματικές έριδες προκαλούν στη ΝΔ οι διαρροές ονομάτων για την κατάρτιση των ψηφοδελτίων σε όλη την επικράτεια και κυρίως στα μεγάλα αστικά κέντρα.

Καθημερινά νέα πρόσωπα φιγουράρουν ως υποψήφιοι και κατά τις ημέρες του Πάσχα έκαναν τις σχετικές περαντζάδες στις εκλογικές περιφέρειες τους εμφανιζόμενοι με ύφος 100 καρδιναλίων, έτοιμοι να συντρίψουν κάθε τι το παλιό κι αναχρονιστικό. Εμφανίστηκαν ως οι νέοι κι άφθαρτοι, οι οποίοι έρχονται να καθαρίσουν το τοπίο και να δημιουργήσουν μια άλλη Νέα Δημοκρατία.

Πολλοί από τους επίδοξους υποψηφίους εμφανίζονται ως άμεσοι συνομιλητές του προέδρου της ΝΔ, οι οποίοι μάλιστα γνωρίζουν ακόμη και τις μειλίχιες σκέψεις του. Βεβαίως πάντα υπήρχαν οι καλοθελητές και οι βασιλικότεροι του βασιλέως. Στην προκειμένη περίπτωση, όμως πολλοί έχουν ήδη ξεπεράσει τα εσκαμμένα.

Ενδεικτικό της αναστάτωσης που επικρατεί στο εσωτερικό της ΝΔ είναι το γεγονός ότι ορισμένοι έφτασαν στο σημείο να θέσουν εκτός ψηφοδελτίων νυν βουλευτές κι υπουργούς των κυβερνήσεων Καραμανλή. Να μεταφερούν βουλευτές σε άλλες εκλογικές περιφέρειες για να βολευτούν υποτίθεται άνθρωποι της “στενής ομάδας Σαμαρά”. Βουλευτές αναζητούν στη Λ Συγγρού κάποιον υπεύθυνο να μάθουν τι ακριβώς συμβαίνει.

Όλα αυτά σε συνάρτηση με τις πρόσφατες δηλώσεις του Εκπροσώπου Τύπου Γιάννη Μιχελάκη κατά της κεντρικής οικονομικής πολιτικής του Κώστα Καραμανλή, όπου χαρακτήρισε “ιστορική καταστροφή την απογραφή” έχουν επαναφέρει την εσωστρέφεια την ώρα κατά την οποία, η παράταξη αναζητά ηρεμία για να ανασυνταχθεί.

Ορισμένοι όμως θεωρούν ότι δια των αποκλεισμών και προγραφών ή με τι διαιρεί και βασίλευε ότι θα επαναφέρουν τη ΝΔ στην εξουσία. Μόνο που αυτή η συνταγή έχει ιστορικά αποτύχει γιατί ούτε οι “μουτζαχεντίν”, ούτε οι εκτός κόμματος επαρκούν για την ανάκαμψη της παράταξης και την επιστροφή στην εξουσία. Χρειάζονται όλοι. Δεν είναι τυχαίο ότι ο κ. Λυκουρέντζος αναγκάστηκε να δηλώσει τη Μεγάλη Εβδομάδα για να πάνε οι βουλευτές στις εκλογικές τους περιφέρειες το αυτονόητο κι αυτό που το καταστατικό του κόμματος αναφέρει ρητά ότι “οι εν ενεργεία βουλευτές, εφόσον το επιθυμούν, θα είναι και πάλι υποψήφιοι”.

Βεβαίως όλα τα νέα στελέχη της παράταξης, όπως ο διευθυντής του ιδιαίτερου Γραφείου του κ Σαμαρα, Κ Αρβανιτόπουλος με μακρά επιτυχή θητεία στο κόμμα, έχει θέση στα ψηφοδελτία της παράταξης, όπως επίσης οι κ Γ Μιχελάκης, Δ Σταμενίτης, Φ Κρανιδιώτης, Χρ Λαζαρίδης, Μ Δασκαλάκης, Π Λειβαδάς, Δ Πτωχός και η κα Τζότζολα έχουν δικαίωμα να έχουν τη φιλοδοξία να είναι υποψήφιοι στις επόμενες εθνικές εκλογές.

Με τη διαφορά ότι αρκεί να γίνεται με φειδώ και χωρίς να προκαλείται εσωστρέφεια κι αποκλεισμοί σημαντικών στελεχών. Γιατί όπως έλεγε ένας βουλευτής στη Βουλή πρόσφατα “Η παράταξη ανήκει στη βάση κι όχι στον εκάστοτε πρόεδρο, ο οποίος είναι διαχειριστής, στηρίζεται από όλους κι έχει ανάγκη όλους.”

ΠΗΓΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ 26-04-2011 ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΚΑΤΣΕΝΟΥ

http://citizengr.wordpress.com/2011/04/26/6573/