11 Απριλίου 2011

Πρόταση γα προκαταρκτική για τα υποβρύχια καταθέτει το ΠΑΣΟΚ

http://news.kozaninet.gr/wp-content/uploads/2009/09/assets_LARGE_t_420_59885__type11495.jpgΣε πρόταση για τη σύσταση προκαταρκτικής επιτροπής για την υπόθεση διακίνησης μαύρου χρήματος με αφορμή τη σύμβαση των υποβρυχίων του Πολεμικού Ναυτικού κατά την περίοδο της θητείας του Άκη Τσοχατζόπουλου στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, καταλήγει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ, ύστερα από τη μελέτη των δικογραφιών που διαβίβασε στη Βουλή η Εισαγγελία.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του γραφείου Τύπου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ με τη διαδικασία αυτή, εξασφαλίζεται με τον ταχύτερο και αποτελεσματικότερο τρόπο "ενεργές ποινικές ευθύνες για το πιο κρίσιμο τόσο από νομικής, όσο και από ηθικής πλευράς ζήτημα, για το οποίο υπάρχουν ενδείξεις που επιβάλλουν την σε βάθος διερεύνηση από τη Βουλή και τελικά από τη Δικαιοσύνη χωρίς να τίθεται φραγμός λόγω της τυχόν παραγραφής ή λήξης της αρμοδιότητας της Βουλής"

Η σχετική πρόταση με τις απαιτούμενες από το Σύνταγμα και τον Κανονισμό της Βουλής υπογραφές, αλλά και τα πρόσωπα για τα οποία θα ζητηθεί διερεύνηση, θα κατατεθεί τις αμέσως επόμενες ημέρες, ενώ η λήψη απόφασης και η συγκρότησης της προκαταρκτικής μετατίθεται για μετά τις εορτές του Πάσχα. Εννοείται ότι θα ζητάνε τη διερεύνηση ευθυνών και από Μεϊμαράκη πχ για να τους βάλουν όλους στο ίδιο τσουβάλι με τον Άκη... αλλά το σχέδιο δεν θα περάσει στον κόσμο γιατί ως γνωστό η μίζα πέφτει στην παραγγελία και για το ποιος θα πάρει τη δουλειά... και παραγγελίες εξοπλισμών έκανε αποκλειστικά οι Κυβερνήσεις Σημίτη.

Όλες οι άλλες πτυχές της υπόθεσης των υποβρυχίων, αναφέρεται στην ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του ΠΑΣΟΚ, έχουν σε μεγάλο βαθμό ήδη συζητηθεί στην αρμόδια ειδική διαρκή επιτροπή αμυντικών εξοπλισμών και συμβάσεων.

Ο γραμματέας της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ Βασίλης Έξαρχος επικοινώνησε με τον πρόεδρο της Βουλής Φίλιππο Πετσάλνικο, καθώς και τον πρόεδρο της επιτροπής αμυντικών εξοπλισμών και συμβάσεων Ευτύχη Δαμιανάκη και τον υπουργό Άμυνας Ευάγγελο Βενιζέλο, για την κίνηση της σχετικής διαδικασίας σε συνεννόηση με τα κόμματα.