22 Απριλίου 2011

«ΜΕΓΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ – ΠΑΣΧΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΒΟΛΒΗΣ»

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/a/a1/Asprovalta_panorama.JPG/250px-Asprovalta_panorama.JPGΜ.ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 22 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

Σε κλίμα βαθειάς κατάνυξης θα λάβει χώρα, σήμερα Μ.Παρασκευή, η περιφορά του Επιταφίου, σε όλα τα δημοτικά διαμερίσματα του Δήμου Βόλβης.

Η κεντρική λιτάνευση του Επιταφίου θα πραγματοποιηθεί στην έδρα του Δήμου Βόλβης, στο Σταυρό, και θα ξεκινήσει στις 21.30 από τον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής , παρουσία της Δημοτικής Αρχής και των υπολοίπων αρχών του τόπου, με τη συνοδεία στρατιωτικού αγήματος.

Μ.ΣΑΒΒΑΤΟ 23 ΑΠΡΙΛΙΟΥ – ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ 24 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

Το Μ.Σάββατο και την Κυριακή του Πάσχα οι εορτασμοί θα λάβουν χώρα κατά τόπους σε όλα τα δημοτικά διαμερίσματα του Δήμου Βόλβης.

ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ 25 ΑΠΡΙΛΙΟΥ - ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Τη Δευτέρα 25 Απριλίου, δεύτερη μέρα του Πάσχα ,θα λάβει χώρα ο εορτασμός του Αγίου Γεωργίου στην Ασπροβάλτα, την Απολλωνία, το Μελισσουργό , το Στίβος και το Σχολάρι.

Η κεντρική λιτάνευση της εικόνας του Αγίου Γεωργίου θα λάβει χώρα στην Ασπροβάλτα και θα ξεκινήσει στις 10.30π.μ από τον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου , παρουσία της Δημοτικής Αρχής και των υπολοίπων αρχών του τόπου, με τη συνοδεία στρατιωτικού αγήματος.

Από τις 12 το μεσημέρι και μετά πραγματοποιούνται τοπικά έθιμα( κουρμπάνι, παραδοσιακοί χοροί, κλπ) στον αυλόγυρο των εκκλησιών του Μελισσουργού, της Απολλωνίας και του Σχολαρίου και παραδοσιακό γλέντι στην κεντρική πλατεία του Στίβους.

ΓΙΟΡΤΗ ΤΩΝ ΓΕΡΟΝΤΩΝ ΣΤΟ ΣΚΕΠΑΣΤΟ

Εκδήλωση θεσμός για τον Πολιτιστικό Σύλλογο Σκεπαστού "Η Ανατολική Ρωμυλία".

Κάθε χρόνο την δεύτερη μέρα του Πάσχα, από το 1983 μέχρι και σήμερα ανελλιπώς, ο Σύλλογος θέλοντας να τιμήσει την τρίτη ηλικία, που πολλά πρόσφερε σε όλους τους νεότερους , καλεί όλους τους συγχωριανούς, όσους έχουν κλείσει το εξηκοστό έτος της ηλικίας τους, μέλη και μη, σε μια συνεστίαση( με φαγητό, ποτό και παραδοσιακή μουσική,), ως ένδειξη ευγνωμοσύνης απέναντί τους, στην κεντρική πλατεία του χωριού στις 12 το μεσημέρι.

Σκοπός της εκδήλωσης είναι να γλεντήσουμε με τους παππούδες, να τσουγκρίσουμε τα πασχαλινά αυγά, τα οποία σημειωτέων τα ζωγραφίζουν με μεράκι τα παιδιά του χωριού και να τους δείξουμε πραγματικά την αγάπη μας, που πολλοί από αυτούς την έχουν ιδιαίτερη αγάπη, όντας μόνοι στη ζωή.