25 Απριλίου 2011

Λιβύη. Τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν σε αεροπορική επιδρομή του ΝΑΤΟ. Ο Καντάφι δεν έπαθε τίποτε, δήλωσε κυβερνητικός εκπρόσωπος

http://www.elliniki-grothia.com/wp-content/uploads/2011/02/PAPANDROU-KANTAFI.jpgΟ λίβυος ηγέτης Μουάμαρ Καντάφι δεν τραυματίστηκε σε μια αεροπορική επιδρομή του ΝΑΤΟ στο κτιριακό συγκρότημά του Μπαμπ αλ-Αζιζίγια νωρίς το πρωί σήμερα Δευτέρα, η οποία είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο τριών ανθρώπων, δήλωσε εκπρόσωπος της κυβέρνησης, αποκαλώντας την απόπειρα δολοφονίας.

Ο εκπρόσωπος Μούσα Ιμπραήμ δήλωσε πως φαίνεται να ήταν μια απόπειρα κατά της ζωής του Καντάφι, αλλά εκείνοι που σκοτώθηκαν ήταν υπάλληλοι γραφείου και φρουροί ασφαλείας, ενώ 45 άνθρωποι τραυματίστηκαν. Είπε πως το κτίριο στέγαζε πολιτικά γραφεία.

"Πώς αυτή η τρομοκρατική ενέργεια προστατεύει αμάχους στη Λιβύη;" είπε στους δημοσιογράφους που επισκέφθηκαν το κτιριακό συγκρότημα, όπου βιβλία έπεφταν από ένα γραφείο πάνω σε παραμορφωμένα μέταλλα και διαλυμένο μπετόν. "Είναι μια δειλή προσπάθεια να καταδιώξουν έναν άνθρωπο."

Είπε πως ο Καντάφι δεν κρυβόταν, αλλά βρισκόταν σε ασφαλές μέρος.

"Είναι καλά, είναι υγιής, είναι ευδιάθετος", είπε ο Ιμπραήμ.

Η λιβυκή κρατική τηλεόραση έδειξε πλάνα του Καντάφι να συναντά κόσμο σε μία σκηνή. Ανέφερε πως τα πλάνα ελήφθησαν σήμερα Δευτέρα.