19 Απριλίου 2011

Γ. Μιχελάκης για επαναδιαπραγμάτευση μνημονίου, δηλώσεις Πάγκαλου σε τούρκικη εφημερίδα και συνάντηση Σαμαρά-Καραμανλή

Στην ανάγκη επαναδιαπραγμάτευσης του μνημονίου επιμένει η ΝΔ, τονίζοντας ότι η αναθεώρηση των όρων του είναι και αναγκαία και εφικτή.

«Εμάς στόχος μας είναι η δραστική αλλαγή των όρων του μνημονίου», δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου του κόμματος Γιάννης Μιχελάκης, επισημαίνοντας ότι κάτι τέτοιο έχει ζητήσει πολλές φορές ο Αντώνης Σαμαράς.

Ανέφερε μάλιστα ότι ο Ιρλανδός Πρωθυπουργός, ύστερα από διαπραγματεύσεις, κατάφερε να ανατρέψει δύο δυσμενείς όρους του μνημονίου που είχε υπογράψει η προηγούμενη κυβέρνηση. Επιπλέον σημείωσε ότι και ο κοινοτικός επίτροπος Όλι Ρεν αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο επαναδιαπραγμάτευσης του μνημονίου. «Η ανατροπή αυτή απαντά έμπρακτα σε όσους εδώ στη χώρα μας θεωρούν το μνημόνιο ταμπού. Δείχνει ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ δεν διαπραγματεύτηκε όταν έπρεπε και δεν τολμά ούτε σήμερα να διαπραγματευτεί όπως πρέπει», τόνισε.

Σε άλλο σημείο της ενημέρωσης είπε ότι είναι λάθος όλο το μείγμα της πολιτικής που εφαρμόζει η κυβέρνηση. «Η κυβέρνηση έχει πρόβλημα αποτελεσματικότητας. Είναι αναποτελεσματική», είπε ο κ. Μιχελάκης αναφέροντας ότι η «χώρα βουλιάζει όλο και βαθύτερα στην ύφεση».

Σε ότι αφορά το θέμα της αναδιάρθρωσης δήλωσε ότι «σε μια κρίσιμη στιγμή για την οικονομία της χώρας αυτά τα σενάρια καταστροφολογίας δεν βοηθούν», ενώ απέναντι στο σχέδιο αποκρατικοποιήσεων που παρουσίασε η κυβέρνηση, υπενθύμισε ότι όλες οι ιδιωτικοποιήσεις που είχε δρομολογήσει η προηγούμενη κυβέρνηση σταμάτησαν. Από εκεί και πέρα, είπε, θα υπάρξει επικαιροποίηση των θέσεων της ΝΔ στο "Ζάππειο 2".

Για τον Θ. Πάγκαλο:

«Περιμένω να δω πιο ξεκάθαρη δήλωση», σχολίασε ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ αναφερόμενος στη διάψευση του δημοσιεύματος της "Χουριέτ" από τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Θεόδωρο Πάγκαλο. Ο κ. Μιχελάκης είπε ότι το δημοσίευμα πρέπει να διαψευστεί πιο συγκεκριμένα και σημείωσε ότι ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ήταν δύο ημέρες στην Κωνσταντινούπολη και η διάψευση αφορά τη μία ημέρα. Επιπλέον αναρωτήθηκε μήπως το δημοσίευμα αφορούσε ομιλία και όχι δηλώσεις του κ. Πάγκαλου.

Για συνάντηση Κώστα Καραμανλή με Αντώνη Σαμαρά:

Ο κ. Μιχελάκης στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών επιβεβαίωσε ότι στο περιθώριο του μνημόσυνου του Κωνσταντίνου Καραμανλή, είχαν συνάντηση και συζήτηση για περίπου ένα τέταρτο ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς με τον προκάτοχό του, πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή. Σε ερώτηση αν συζήτησαν για την οικονομία απάντησε πως δεν έχει να κάνει κανένα σχόλιο.