14 Απριλίου 2011

Γ. Μιχελάκης για την παραίτηση του Δ. Ειδήσεων του ΑΠΕ

Όπως ξέρετε έχουμε καταγγείλει εδώ και καιρό τις μεθοδεύσεις που εφαρμόζονται στο Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο. Έχουμε τονίσει ότι, με ευθύνη της κυβέρνησης και της διοίκησής του πλήττεται η πολυφωνία του Πρακτορείου, απαξιώνεται και συρρικνώνεται το κύρος του, αναπτύσσονται απίστευτες μεθοδεύσεις σε βάρος των εργαζόμενων.

Το ζήτημα δεν είναι κομματικό. Είναι εθνικό.

Οι καταγγελίες μας δικαιώνονται.

Πρώτον: Από την παραίτηση του Διευθυντή Σύνταξης του Πρακτορείου, του κ. Νικόλα Βουλέλη.

Σημειώνω ότι στη θέση αυτή βρίσκεται από το 1982. Και αυτό σημαίνει πολλά! Πέρασε πολλές διοικήσεις και πολλές κυβερνήσεις.

Αυτή την κυβέρνηση, όμως, και αυτή τη διοίκηση δεν μπόρεσε να την ανεχτεί. Και δεν μπόρεσε διότι -όπως ο ίδιος λέει στην επιστολή της παραίτησής του- βρέθηκε μπροστά σε μια προσπάθεια απαξίωσης και περιθωριοποίησης, μια προσπάθεια συρρίκνωσης του κύρους και της αξιοπιστίας του Πρακτορείου. Σημειώνει, μάλιστα, όχι μόνον αήθεις και απαράδεκτους ισχυρισμούς του γενικού διευθυντή σε βάρος του, αλλά τις προσπάθειες κατασυκοφάντησης, εκφοβισμού και εκβιασμού των εργαζομένων.

Δεύτερον: Από την καταγγελία της ΕΣΗΕΑ, που επισημαίνει, επίσης, την απόπειρα απαξίωσης του ρόλου και της λειτουργίας Πρακτορείου. Απόπειρα που εκφράστηκε με τα όσα είπε ο κ. Πεταλωτής στη Βουλή, κατά τη συζήτηση Επίκαιρης Ερώτησης, που κατέθεσε ο αρμόδιος Τομεάρχης της Νέας Δημοκρατίας κ. Σ. Κεδίκογλου. Αλλά και όσα είπε στη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.

Τρίτον: Από την ανακοίνωση των εργαζόμενων στο Πρακτορείο. Καταγγέλλουν ότι έγιναν στόχος άδικης επίθεσης από τον Εκπρόσωπο της κυβέρνησης και βεβαιώνουν ότι ανέπτυξε στη Βουλή ανακριβείς ισχυρισμούς, που διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα, που θίγουν τους έντιμα εργαζόμενους και πλήττουν το κύρος του Εθνικού μας Πρακτορείου.

Τέταρτον: Από την ανακοίνωση της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου – Ηπείρου – Νήσων. Που, πέραν των άλλων, επισημαίνει ότι είναι «ανεπίτρεπτο να ποινικοποιείται η εργασία και να περιφέρονται λίστες ονομάτων με σκοπό τη δημιουργία εντυπώσεων».

Πέμπτον: Το γεγονός ότι η λίστα που έδωσε ο κ. Πεταλωτής είναι παραποιημένη σε βαθμό ιλαροτραγικό, καθώς περιλαμβάνονται σ’ αυτή: Στελέχη που εντάχθηκαν στο ΑΠΕ μετά τη συνένωσή του με το Μακεδονικό Πρακτορείο. Ανταποκριτές που είχαν προσληφθεί πριν το 2004. Συντάκτες που έχουν φύγει, καθώς έληξαν οι συμβάσεις τους. Συντάκτες των οποίων οι συμβάσεις ανανεώθηκαν από τον ίδιο. Ακόμη και συνάδελφοι που έχουν πεθάνει.

Πραγματικά η εμφάνιση του κυβερνητικού Εκπροσώπου στη Βουλή ήταν ανεκδιήγητη.

Οι ψευδολογίες, οι ανακριβείς πληροφορίες, τα παραποιημένα στοιχεία που έδωσε τον εκθέτουν ανεπανόρθωτα. Και βέβαια προσλαμβάνουν διαστάσεις εθνικής σημασίας. Διότι το Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο δεν είναι αμπελοχώραφο κανενός. Είναι Υπηρεσία εθνικής σημασίας. Και διότι τα όσα συμβαίνουν θα καταλήξουν σε διεθνές ρεζίλι.

Η Νέα Δημοκρατία θα εξετάζει εξονυχιστικά τις αποφάσεις του διευθυντού και του Δ.Σ. του Πρακτορείου.

Οι πιέσεις σε βάρος των εργαζομένων, οι αήθειες μεθοδεύσεις, οι πρακτικές που οδηγούν στην απαξίωση του Πρακτορείου δεν μπορεί να περάσουν και δεν θα περάσουν.