21 Απριλίου 2011

Κύπρος: Παράδοση του Φακέλου της Κύπρου στον υπουργό Άμυνας

Αντιπροσωπεία της κοινοβουλευτικής Επιτροπής για το Φάκελο της Κύπρου, υπό τον Πρόεδρό της Μαρίνο Σιζόπουλο, επέδωσε σήμερα το πόρισμα της Επιτροπής στον υπουργό Άμυνας, στον Αρχηγό ΓΕΕΦ, αντιστράτηγο Κωνσταντίνο Μπισμπίκα και στον διευθυντή της Διεύθυνσης Ιστορίας Στρατού.

Παραλαμβάνοντας το πόρισμα, ο υπουργός Άμυνας Κώστας Παπακώστας εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα βοηθήσει τον ελληνισμό να μάθει με τεκμηριωμένο τρόπο τι ακριβώς συνέβη με τη μεγάλη προδοσία εναντίον της Κύπρου.

Ο κ. Παπακώστας, ο οποίος είχε διατελέσει ανώτατος αξιωματικός στις δυνάμεις ασφαλείας κατά την εποχή του πραξικοπήματος, ανέφερε ότι και ο ίδιος είχε καταθέσει τη δική του μαρτυρία στην Επιτροπή.

Ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς ευχήθηκε το πόρισμα να αποτελέσει αντικείμενο μελέτης και τα παθήματα του παρελθόντος να αποτελέσουν μαθήματα.

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής δήλωσε ότι η παράδοση του πορίσματος γίνεται σε μια σημαδιακή αλλά επονείδιστη ημέρα, κατά την επέτειο του χουντικού πραξικοπήματος που κατέλυσε τη δημοκρατία στην Ελλάδα.

Η κοινοβουλευτική Επιτροπή επέδωσε νωρίτερα το πόρισμα και στον Διοικητή της Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, ο οποίος διαβεβαίωσε ότι θα το μελετήσει και θα καταθέσει τις θέσεις, συμπεράσματα και εισηγήσεις της υπηρεσίας.