18 Απριλίου 2011

Εμπορικός Σύλ. Πειραιά για την παύση των εργασιών επιχωμάτωσης για την κάλυψη του αρχαίου ναού, που εντοπίστηκε στο τμήμα Μοναστηράκι-Θησείο του ΗΣΑΠ

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi5MrY3g-Pw372ZefFPah_2HK8IjPv0HbbHMsEoGi-Tz1xEe3fKvaWKl3PYT_3yvquVXz829OLWAduB5G_-yjl_uiP-QgA2a2JIcM2-vBTVkjp-7M1OS_GUYk65uOdHVJY76tQKF129Qidj/s320/12+gods+altar+070311.jpgΤο πειραϊκό εμπόριο, αναφορικά με την παύση των εργασιών επιχωμάτωσης για την κάλυψη του αρχαίου ναού, που εντοπίστηκε στο τμήμα Μοναστηράκι-Θησείο της γραμμής του ΗΣΑΠ, ζητά την συνέχιση των εργασιών συνδυαστικά με έναν ολοκληρωμένο και πλήρη σχεδιασμό, για την ανάδειξη και αξιοποίηση των σημαντικών ευρημάτων στο προσεχές μέλλον.

Αυτό σημειώνεται σε επιστολή του στον πρόεδρο και στον διευθύνοντα σύμβουλο του ΗΣΑΠ κ.κ. Σ. Μιχαλόπουλο και Χ. Αραπατσάκο ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιά σημειώνοντας ότι δεν πρέπει να προστεθούν στις ήδη βεβαρυμμένες επιχειρήσεις, λόγω των δυσμενών οικονομικών συνθηκών, επιπλέον προβλήματα, ''που μπορούν να αποφευχθούν με προγραμματισμό και σωστή διαχείριση της μετακίνησης των πολιτών, λαμβάνοντας παράλληλα υπόψη και την σοβαρή παράμετρο του τουρισμού, ιδιαίτερα ενόψει της τουριστικής περιόδου''.

Για αυτό ο σύλλογος ζητάει, προσωρινά, να δοθεί στην κυκλοφορία η αναβαθμισμένη πλέον γραμμή σε πλήρη και απρόσκοπτη λειτουργία, μέχρι να γίνει ο σωστός σχεδιασμός παράκαμψης του σημείου, για την μελλοντική ανάδειξη των μνημείων.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς, σημειώνει ότι η συγκεκριμένη γραμμή μεταφέρει καθημερινά περισσότερους από 90.000 επιβάτες- εργαζόμενους, καταναλωτές, αλλά και ταξιδιώτες.

Στο μεταξύ, αύριο, Μ. Τρίτη 19 Απριλίου και ώρα 10.00 θα πραγματοποιηθεί, κατόπιν πρωτοβουλίας του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιώς, περιήγηση του Δημάρχου Πειραιά κ. Β. Μιχαλολιάκου και του προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιώς κ. Γ. Ζησιμάτου με το τουριστικό τρένο, από το terminal των κρουαζιεροπλοίων έως το τέλος της διαδρομής του, προκειμένου να δει από κοντά ο Δήμαρχος την πρώτη εικόνα της πόλης, που αντικρίζουν οι επιβαίνοντες στο τρένο τουρίστες και επισκέπτες, να αξιολογηθεί και στη συνέχεια να βελτιωθεί με τις απαραίτητες από πλευράς Δήμου παρεμβάσεις.

''Δεδομένου ότι βρισκόμαστε μια ανάσα πριν από την έναρξη της τουριστικής περιόδου και το τουριστικό τρένο, έως σήμερα, έχει οδηγήσει περίπου 30.000 τουρίστες στο εμπορικό κέντρο του Πειραιά, το Αρχαιολογικό Μουσείο και τα αξιοθέατα της πόλης, θεωρούμε ότι όλοι μαζί, αλλά και ο καθένας ξεχωριστά, από όποιο πόστο βρίσκεται, θα πρέπει να επενδύσει σε αυτό ως σημαντικό παράγοντα στήριξης της τοπικής μας οικονομίας και να το στηρίξει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, με κοινό στόχο την ενίσχυση της πειραϊκής αγοράς και την ανάδειξη του Πειραιά ως ένα μεγάλου και ελκυστικού προορισμού'' σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση του συλλόγου.