29 Απριλίου 2011

Παντρεύτηκε τη χωριατοπούλα ο Γερμανός διάδοχος του Αγγλικού θρόνου

http://bittenandbound.com/wp-content/uploads/2008/09/kate-middleton-and-prince-william-bikini-vacation-photos.jpgΝα επαναλάβουμε για όσους δεν ξέρουν ότι η "αγγλική" βασιλική οικογένεια είναι στην ουσία γερμανική -όπως άλλωστε και όλοι οι βασιλιάδες ακόμα και της Γαλλίας (οίκος Valois) ή ο Χουάν Κάρλος της Ισπανίας (οίκος Bourbons) που θεωρούν ως πρώτο τους πρόγονο τον Ροβέρτο τον 1ο που βασίλευε στην Φρανκονία (περιοχή της Γερμανίας) τον 9 αιώνα.

Μέχρι τις 17.07.1917 η αγγλική βασιλική οικογένεια δεν λεγόταν Windsor, όπως την ξέρουν οι περισσότεροι σήμερα, αλλά Sachsen-Coburg-Gotha μιας και η καταγωγή της, από το 1840 όταν η βασίλισσα της Αγγλίας Βικτώρια παντρεύτηκε τον Albert von Sachsen-Coburg und Gotha, Πρίγκηπα του ομώνυμου οίκου της Γερμανίας στην περιοχή της Δρέσδης. Το εν λόγω πριγκιπάτο αν και άσημο έχει καταφέρει με γάμους να δώσει βασιλείς εκτός από την Αγγλία, στο Λουξεμβούργο, στο Βέλγιο, στην Βουλγαρία κ.α. Μάλιστα στον μετέπειτα Βασιλιά τουDatei:Prince Louis of Battenberg Arms.svg Datei:0170 Wittgenstein.svgΒελγίου από τον συγκεκριμένο οίκο είχε προταθεί το 1928 η Βασιλεία στην Ελλάδα την οποία αρνήθηκε. [Όπως βλέπετε στις φώτο δεξιά το οικόσημο του πριγκηπάτου Sachsen-Coburg und Goth -τέρμα δεξιά- περιέχεται στο οικόσημο της "αγγλικής" βασιλικής οικογένειας...]

Το 1917 ο βασιλιάς της Αγγλίας Γεώργιος ο 5ος άλλαξε το γερμανικό του όνομα σε windsor μιας και ο Πρώτος ΠΠ είχε δημιουργήσει στους Άγγλους ένα κόμπλεξ εναντίον των Γερμανών που το κουβαλάνε μέχρι και σήμερα...

Εννοείται ότι και πριν το 1840 οι άγγλοι βασιλείς ήταν γερμανοί αλλά από άλλο οίκο... αυτόν του Αννοβέρου.

Datei:Duke of Edinburgh Standard.svg Επίσης ενδιαφέρον είναι ότι και ο άνδρας της βασίλισας Ελισάβετ, ο Φίλιππος, που γεννήθηκε στην Κέρκυρα και είναι γιός του δικού μας Γεωργίου του Α', έχει επίσης γερμανική καταγωγή από τον οίκο Schleswig-Holstein-Sonderburg-Glücksburg από τον οποίο προέρχεται και ο ανηψιός του (αν δεν κάνω λάθος) Κωνσταντίνος. Όπως βλέπετε στο οικόσημο του βασιλιά Φίλιππου της Αγγλίας η ελληνική σημαία καταλαμβάνει το ένα τέταρτο...

Το 1960 η βασίλισσα Ελισάβετ με Νόμο επέβαλε ότι το επίσημο όνομα του αγγλικού βασιλικού οίκου θα είναι πλέον "Mountbatten-Windsor" για όλους τους απογόνους της, εκτός από τους βασιλείς και του πρίγκιπες ή τις πριγκίπισσες οι οποίοι θα ονομάζονται μόνο "windsor". Ο λόγος ήταν ότι ο άγραφος νόμος σε επίπεδο αριστοκρατίας λέει ότι η γυναίκα που παντρεύεται παίρνει το όνομα και μπαίνει στον οίκο στον οποίο ανήκει ο άνδρας της, ακόμα και αν ο άνδρας της είναι αριστοκρατικά "κατώτερος". Έτσι η βασίλισσα Ελισάβεθα βρισκόταν να έχει πάλι "μισητό" για τους Άγγλους, γερμανικό όνομα, να λέγεται δηλ. Βattenberg ή αγκλιστί Mountbatten και το όνομα Windsor θα χανόταν και πάλι από την αγγλική βασιλική οικογένεια. Για να μην γίνει αυτό, η βασίλισσα Ελισάβετ έκανε το συγκεκριμένο Νόμο το 1960.

Πάρτε και μερικά στοιχεία κουτσομπολιού για το γάμο:

- 1 μόνο δακτυλίδι: αυτό που πέρασε στο δάκτυλο της Κέιτ ο Γουίλιαμ, ο οποίος επέλεξε να μην φορέσει βέρα, όπως και ο παππούς του δούκας του Εδιμβούργου.

- 2 γαμήλιες τούρτες: μια με φρούτα και η άλλη με σοκολάτα, όπως είναι το αγαπημένο γλυκό του Γουίλιαμ.

- 3 ετών: η ηλικία της νεότερης των παρανύφων, που δεν είναι άλλη από την εγγονή της Καμίλα Πάρκερ Μπόουλς.

- 6 "πρώην του Γουίλιαμ και της Κέιτ" είναι καλεσμένοι στο γάμο.

- 10 καμπάνες θα χτυπήσουν στο Αββαείο του Γουεστμίνστερ μισή ώρα πριν από την τελετή και τρεις ώρες μετά.

- 14 σύζυγοι του βασιλιά της Σουαζιλάνδης, Μσουάτι ΙΙΙ θα τον συνοδέψουν στο γάμο, αφού είναι ένας από τους αρχηγούς κρατών-μελών της Κοινοπολιτείας.

- 17 βαθμοί Κελσίου: η υψηλότερη θερμοκρασία που αναμένεται στο Λονδίνο αύριο.

- 35 ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά θα ελέγχουν τους χώρους για εκρηκτικούς μηχανισμούς.

- 100 άμαξες ανήκουν στους βασιλικούς στάβλους. Οι πέντε θα χρησιμοποιηθούν την ημέρα του γάμου.

- 775 είναι τα δωμάτια του Μπάκιγχαμ, από τα οποία τα 19 είναι χώροι εκδηλώσεων.

- 11.000 οδοφράγματα έχει στήσει η αστυνομία για να κρατήσει μακριά το πλήθος.

- 2,5 εκατομμύρια λουκανικάκια κοκτέιλ πουλήθηκαν από το Marks and Spencer για τις εκδηλώσεις που οργανώνονται στις συνοικίες την ημέρα του γάμου.

- 3,5 εκατομμύρια είναι τα φλιτζανάκια από πορσελάνη με τη φωτογραφία των μελλονύμφων.