13 Απριλίου 2011

Ο επικεφαλής της πυρην. ενέργειας της Ρωσίας λέει ότι οι ιαπωνικές αρχές υπερβάλλουν για το μέγεθος της πυρηνικής καταστροφής στην Ιαπωνία.

http://www3.nhk.or.jp/nhkworld/english/update/images/13_35_n_l.jpg Οι ιαπωνικές αρχές υπερβάλλουν όσον αφορά το μέγεθος της πυρηνικής καταστροφής της χώρας ώστε να δοθεί στις ασφαλιστικές εταιρείες μια διέξοδος, δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής της πυρηνικής ενέργειας της Ρωσίας Σεργκέι Κιριγένκο.


"Είναι δύσκολο για μένα να εκτιμήσω γιατί οι ιάπωνες συνάδελφοι πήραν αυτήν την απόφαση. Υποπτεύομαι ότι αυτό είναι περισσότερο ένα οικονομικό ζήτημα παρά ένα πυρηνικό", σημείωσε ο Σεργκέι Κιριγένκο στο περιθώριο μιας διμερούς συνάντησης μεταξύ του ρώσου προέδρου και του ινδού πρωθυπουργού ενόψει συνόδου των μεγάλων αναπτυσσόμενων οικονομιών στη νότια Κίνα.

Οι ιάπωνες αξιωματούχοι αναβάθμισαν χθες τη σοβαρότητα της πυρηνικής κρίσης στον σταθμό της Φουκουσίμα στην ανώτατη βαθμίδα, στο επίπεδο 7, τοποθετώντας την σε επίπεδο ανάλογο με την καταστροφή του Τσερνόμπιλ--τη χειρότερη πυρηνική καταστροφή στον κόσμο.

"Υποθέτω ότι ίσως αυτό να συνδέεται με τον όρο ανωτέρα βία όσον αφορά τις ασφάλειες. Εγώ θα έδινα προσοχή σε αυτό. Είναι λίγο περίεργο", σημείωσε ο Κιριγένκο.