19 Απριλίου 2011

Μιλάνε όλοι, μιλάν κι .... Γερουλάνοι: Όχι σε αναδιάρθρωση του χρέους είπε ο ξεπεσμένος λόρδος και επιτέθηκε στον κινέζο

http://s.enet.gr/resources/2009-11/19i-thumb-large.jpgΌχι σε αναδιάρθρωση του χρέους, τόνισε ο Υπουργός Πολιτισμού Παύλος Γερουλάνος (στη φώτο τον βλέπετε να παρακολουθεί την ταινία επιστημονικής φαντασίας: "GAP stikes back-Η έξοδος της Ελλάδας απ' την κρίση"), μιλώντας στο ραδιοσταθμό Flash και εξέφρασε τη διαφωνία του με τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη.

«Δεν θα έλεγα ότι συμφωνώ πάντα με τον κ. Σημίτη, αντίθετα διαφωνώ σε διάφορα που έχει πει, όπως, επίσης, διαφωνώ με το γεγονός ότι ένας πρώην πρωθυπουργός καταναλώνει από το πολιτικό του κεφάλαιο για μια τοποθέτηση, η οποία δεν ξέρω, αν αυτή τη στιγμή, του προσθέτει εκείνου τίποτα, ούτε ξέρω αν προσθέτει κάτι στη δημόσια συζήτηση, με δεδομένο ότι αυτές οι αποφάσεις είναι αποφάσεις οι οποίες πρέπει να ζυμωθούν, όχι μόνο κάπου αλλού και μέσα στην ελληνική κοινωνία. Απολύτως σεβαστή η άποψή του, αλλά από ‘κει και πέρα το πότε επιλέγεις να κάνεις μια τέτοια παρέμβαση είναι πια ευθύνη του ανθρώπου που την κάνει, δεν μπορώ να το σχολιάσω", δήλωσε ο Υπουργός.

Ο Παύλος Γερουλάνος επεσήμανε ότι ο πρωθυπουργός είναι αποφασισμένος να προχωρήσει και πρόσθεσε:«Η δύναμη την οποία έχει μέσα του για την αλλαγή που κάνει, δεν χρειάζεται τη βοήθεια κανενός αυτή τη στιγμή: είναι απολύτως αποφασισμένος να προχωρήσει, να αλλάξει την Ελλάδα, να την κάνει πολύ πιο δυνατή βγαίνοντας από αυτή την κρίση. Η δική μας δουλειά είναι να ακούμε αυτόν και όχι να του ψιθυρίζουμε στο αυτί".

Το ζήτημα, όπως υπογράμμισε, δεν είναι η διαχείριση της κρίσης, αλλά ο τρόπος που θα βγούμε από αυτήν.

Ο Παύλος Γερουλάνος σημείωσε:

«Υπάρχει, όμως, ένα πράγμα το οποίο δεν πρέπει να ξεχνάμε: είναι ότι η δουλειά που γίνεται αυτή τη στιγμή δεν είναι απλώς η διαχείριση της κρίσης, αλλά το πώς θα βγούμε από αυτήν. Στο μυαλό μου είναι απόλυτα ξεκάθαρο ότι για να βγούμε από την κρίση, αυτό το οποίο θα μας βγάλει ουσιαστικά, είναι οι άνθρωποι οι οποίοι, στη δύσκολη αυτή στιγμή, θα πάρουν την απόφαση να δημιουργήσουν, θα πάρουν την απόφαση να πούνε παρά τα ρίσκα, παρά όλη τη δυσκολία που ζούμε, ότι θα κάνουμε κάτι διαφορετικό, θα σταθούμε στα πόδια μας, θα παλέψουμε γι’ αυτό το οποίο πιστεύουμε, γι’ αυτό το οποίο θέλουμε να αφήσουμε πίσω μας. Αυτό το κάνουν οι άνθρωποι του πολιτισμού κατά κόρον, το κάνουν άνθρωποι και των επιχειρηματιών, μικρομεσαίοι επιχειρηματίες, οι οποίοι προσπαθούν αυτή τη στιγμή να δημιουργήσουν κάτι μέσα σ’ αυτό το δύσκολο κλίμα. Αν αυτοί οι άνθρωποι δεν βοηθηθούν αυτή την ώρα, τότε αυτό που μπορούμε να είμαστε σίγουροι είναι ότι αυτή η κρίση θα διαρκέσει πάρα πολύ περισσότερο. Τώρα είναι η ώρα που πρέπει να διαλέξουμε ό,τι πιο παραγωγικό έχει η κοινωνία μας, ό,τι πιο δημιουργικό, ό,τι πιο αυθεντικό έχει να παρουσιάσει η κοινωνία μας και αυτό το πράγμα να το υποστηρίξουμε. Εάν δεν το κάνουμε αυτή την ώρα και το μόνο το οποίο κάνουμε είναι μία διαχείριση της κρίσης, η οποία είναι λογιστική, τότε σας διαβεβαιώ αυτή η κρίση θα κρατήσει πολύ περισσότερο".