18 Απριλίου 2011

Ερντογάν: «Έχω ένα τρελό σχέδιο για την Κωνσταντινούπολη»

«Ένα τρελό σχέδιο για την Κωνσταντινούπολη» ανακοίνωσε ο Τούρκος πρωθυπουργός, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αποκαλύπτοντας ότι σκοπεύει να κάνει πραγματικότητα την περιφερειακή διχοτόμηση της Πόλης, σε ευρωπαϊκή και ανατολική.

Και όλοι στη γειτονική χώρα άρχισαν να αναρωτιούνται τι θα μπορούσε να είναι αυτό που σχεδιάζει ο Ερντογάν και ξέσπασαν -κυριολεκτικά- ένα σωρό φήμες, μία εκ των οποίων (και μάλιστα από έγκυρο μέσο) έκανε λόγο για ανάδειξη της Κωνσταντινούπολης σε πρωτεύουσα του τουρκικού κράτους!

«Πιστεύω οτι το "τρελό σχέδιο" είναι να κάνει πρωτεύουσα την Κωσνταντινούπολη. Νομίζω οτι αν το AKP κερδίσει τις εκλογές, θα δούμε να αλλάζει η πρωτεύουσα όπου είχε αποφασίσει ο Κεμάλ Ατατούρκ» σημειώνει η αρθρογράφος Ρουχάτ Μενγκί της εφημερίδας «Βατάν» ξεκινώντας μία άνευ προηγουμένου συζήτηση στη γειτονική χώρα!

Το γενικότερο σχέδιο, πάντως, του Ερντογάν είναι να κάνει την Τουρκία μία από τις 10 μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου τονίζοντας ότι μέχρι το 2023 τα έσοδα μόνο από τον τουρισμό θα είναι 50 δισ. δολάρια…

star.gr