01 Απριλίου 2011

Το πρωταπριλιάτικο αστείο του Παπακωνσταντίνου: "Δεν υπάρχει κανένα απολύτως ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης του δημόσιου χρέους"

http://blogs.vrahokipos.net/naumcohen/files/2009/04/apokoimithw.jpgΟ Παπακωνσταντίνου (στη φώτο αριστερά βλέπετε τον άλλο Παπακωνσταντίνου -με ανάλογες γνώσεις στα οικονομικά- και τον δίσκο του: "πες μου ένα ψέμα ν' αποκοιμηθώ") απέκλεισε απολύτως το ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης του χρέους της Ελλάδας, σε δηλώσεις που έκανε, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Dow Jones Newswires, στο περιθώριο συνεδρίου στο Τσερνόμπιο της Βόρειας Ιταλίας, σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του πρακτορείου Bloomberg . "Δεν είμαι ο μόνος" που απορρίπτει την ιδέα αυτή, έσπευσε να συμπληρώσει, μιας και ξέρει πόσο ανυπόληπτος είναι, και εννοούσε ότι το ίδιο πιστεύει και ο άλλος μεγάλος οικονομολόγος ο ΓΑΠ.

Ο Υπουργός είπε ότι υπάρχει "κάποια" υστέρηση στα φορολογικά έσοδα το πρώτο δίμηνο του 2011, αλλά σημείωσε ότι η μείωση του ελλείμματος είναι μεγαλύτερη από το στόχο οπότε δεν μας απασχολεί το 1+ δις ευρώ υστέρηση τους πρώτους 3 μήνες μιας και αν χρειαστεί μπορεί να αυξήσουμε ακόμα λίγο τους φόρους στα κορόιδα.... Οποιαδήποτε ενδεχόμενη δημοσιονομική απόκλιση, πρόσθεσε, θα απαιτήσει περαιτέρω μείωση των δημόσιων δαπανών και εννοούσε νέα μέτρα, ενώ ανέφερε ότι η Ελλάδα θα παρουσιάσει τα τελικά στοιχεία για το έλλειμμα στο τέλος του μήνα.

Ο Παπ που συνεχίζει να ζει στον κόσμο του, είπε ότι εξακολουθεί να εκτιμά ότι το ΑΕΠ θα μειωθεί φέτος κατά 3%, αλλά... τώρα έρχεται το καλύτερο... σημείωσε ότι υπάρχει κάποιο ενδεχόμενο η μείωση να είναι μικρότερη, χάρη στην ταχεία αύξηση των εξαγωγών!!! Νάτο πάλι το παραμύθι των εξαγωγών!!! Είπαμε θα το ακούμε συχνά τις επόμενες μέρες (στις 9:30 η ανάρτηση που είχα υποσχεθεί από το πρωί για το παραμύθι των εξαγωγών).

Τέλος κλείνοντας τη συνέντευξη πέταξε και στο άσχετο ότι "γνωρίζουμε ότι η ύφεση ήταν πέρυσι βαθύτερη από αυτή που νομίζαμε"... προφανώς για να μας προετοιμάσει για το τέλος του μήνα που θα μας σκάσει το παραμύθι:

«παιδιά η ύφεση είναι μεγαλύτερη απ' ότι νομίζαμε και πρέπει να πρέπει να πείτε το Δεσπότη Παναγιώτη».