11 Απριλίου 2011

Λιντζέρης: Τέθηκε πολιτικό θέμα για τον ΥΠΟΙΚ

http://www.skai.gr/files/temp/7951D6B094A88C5631B2470AA747F6A6.jpgΤην κατηγορηματική αντίθεση του στο νομοσχέδιο για τα τυχερά παιχνίδια εξέφρασε τη Δευτέρα στο ΣΚΑΪ ένας εκ των επονομαζόμενων «ανταρτών» του ΠΑΣΟΚ, ο βουλευτής Πειραιά Δημήτρης Λιντζέρης, δηλώνοντας μάλιστα ότι «τέθηκε πολιτικό θέμα για τον υπουργό Οικονομικών». Διευκρίνισε πάντως ότι «δεν θέτει θέμα φυσικού προσώπου» για απομάκρυνση του ΥΠΟΙΚ.

Υπενθυμίζεται ότι οι βουλευτές του ΚΤΕ (Κοινοβουλευτικός Τομέας Εργασίας) Οικονομίας ζήτησαν την Πέμπτη την απόσυρση του νομοσχεδίου του υπουργού Οικονομικών για τα τυχερά παιχνίδια.

«Έχει τεθεί πολιτικό θέμα για τον υπουργό, και η απάντηση που έδωσε ο υπουργός, και τον τιμά, είναι ότι ‘η απόφαση αυτή με υπερβαίνει και θα παραπέμψω το ν/σ στον πρωθυπουργό’» σημείωσε.

Πάντως, όσον αφορά το ενδεχόμενο απομάκρυνσης του υπουργού Οικονομικών ανέφερε ότι «ο κ. Παπακωνσταντίνου κρατάει μία ‘καυτή πατάτα’ στο υπουργείο δεν τίθεται θέμα φυσικού προσώπου».

«Κάτω από καθεμία ρύθμιση και κάθε άρθρο ενός νομοσχεδίου μπορεί να υπάρχουν διακανονισμένα συμφέροντα» δήλωσε ακόμη ο κ. Λιντζέρης.

«Θα υπάρχει απελευθέρωση στον παράνομο τζόγο χωρίς εποπτική Αρχή. Πρέπει να διαμορφωθεί μία Αρχή. Θα πρέπει να υπάρχει σε κάθε εστιατόριο και σε κάθε βενζινάδικο και μία παιχνιδομηχανή;» αναρωτήθηκε.

Για την έντονη αντίδραση των βουλευτών είπε ότι «αφορά το συγκεκριμένο ν/σ. Το τι έπεται είναι άλλο θέμα», ενώ πρόσθεσε ότι θεωρεί απίθανο το επίμαχο ν/σ να επανέλθει χωρίς τροποποιήσεις στη Βουλή.

«Η ΚΟ πρέπει να ακούγεται και να εισακούεται» ανέφερε ακόμη με νόημα ο βουλευτής.

Στα όσα διαδραματίσθηκαν με το ν/σ για τα τυχερά παιχνίδια την Πέμπτη αναφέρθηκε στο ΣΚΑΪ και ο υφυπουργός Εσωτερικών Γιώργος Ντόλιος, ο οποίος υποστήριξε ότι το θέμα διογκώθηκε.

skai.gr