19 Απριλίου 2011

Πορτογαλία: Το Σοσιαλδημοκρατικό κόμμα συναντήθηκε με τους εκπροσώπους της τρόικας

Πάντου ίδιος είναι ο σοσιαλΗσμός

Οι εκπρόσωποι της αποστολής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) συναντήθηκαν σήμερα το πρωί με αξιωματούχους του Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος (PSD), του κυριότερου κόμματος της αντιπολίτευσης της Πορτογαλίας, όπως ανέφεραν τα μέσα ενημέρωσης της χώρας.

Μετά το πέρας της συνάντησης, που πραγματοποιήθηκε στην έδρα του PSD στη Λισαβόνα και η οποία διήρκησε δύο ώρες σύμφωνα με το πρακτορείο Lusa, τα μέλη της τρόικας δεν έκαναν καμία δήλωση στους δημοσιογράφους.

Σύμφωνα πάντως με το Lusa στη συνέχεια οι εκπρόσωποι της τρόικας μετέβησαν στην έδρα του CDS, του δεξιού Λαϊκού Κόμματος. Εξάλλου ο ηγέτης του CDS Πάουλο Πόρτας έχει ανακοινώσει ότι σήμερα νωρίς το απόγευμα θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στο κοινοβούλιο.

Χθες Δευτέρα τα κόμματα της αριστεράς είχαν δηλώσει ότι δεν επιθυμούν να συναντηθούν με τους εκπροσώπους της ΕΕ, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ, οι οποίοι ξεκίνησαν αυτή την εβδομάδα διαπραγματεύσεις με τις πορτογαλικές αρχές προκειμένου να τεθεί το πλαίσιο του σχεδίου για την παροχή οικονομικής βοήθειας που ζήτησε η Πορτογαλία στις 6 Απριλίου.

"Η κυβέρνηση και όχι τα κόμματα πρέπει να διεξάγουν τις διαπραγματεύσεις", ανέφερε το Αριστερό Μπλοκ (άκρα αριστερά) σε ανακοίνωσή του.

Σήμερα το απόγευμα αναμένεται να πραγματοποιηθεί συνάντηση μεταξύ των εκπροσώπων της τρόικας και των δύο μεγαλύτερων πορτογαλικών εργατικών συνδικάτων, το UGT και το CGTP, ενώ αύριο θα συναντηθούν με τις εργοδοτικές οργανώσεις.