14 Απριλίου 2011

ΤΟ ΧΡΩΜΑ ΤΗΣ ΛΑΣΠΗΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΣΙΝΟ

«Το ζήτηµα αυτό µε υπερβαίνει». Η δηµόσια αυτή οµολογία του υπουργού Οικονοµίας που έγινε µε αφορµή την «ανταρσία» των κυβερνητικών βουλευτών στο νοµοσχέδιο για τα τυχερά παίγνια, σκιαγραφεί µε τον καλύτερο τρόπο την εικόνα κατάρρευσης που χαρακτηρίζει την κυβέρνηση.

Η πραγµατικότητα «υπερβαίνει» την κυβέρνηση Παπανδρέου, η οποία αδυνατώντας να αντιµετωπίσει την οικονοµική κρίση τους τελευταίους δώδεκα µήνες θυσίασε µισθωτούς, συνταξιούχους και γενικότερα µια ολόκληρη κοινωνία στο βωµό ενός αδιέξοδου µνηµονίου µε συµµάχους την προπαγάνδα και τα συνεχή ψεύδη.

Το αδιέξοδο και η αναποτελεσµατικότητα της πολιτικής Παπανδρέου, η ‘‘δυσαρµονία’’ στη λειτουργία της κυβέρνησης και της κοινοβουλευτικής του οµάδας, όπως διαπίστωσε και ο ευρηµατικότατος κ. Πάγκαλος και η ανικανότητά να δώσει ουσιαστική λύση στο πρόβληµα της πραγµατικής οικονοµίας, αντιµετωπίζεται µε µια διαρκή επιχείρηση αποπροσανατολισµού της κοινής γνώµης.

Πότε µε πράσινα παραµύθια για το χρέος επί Ν.∆, πότε µε φανταστικές ιστορίες για υπουργούς της Ν∆ µε υπέρογκες καταθέσεις και πότε µε πανηγυρισµούς για δήθεν επιτυχίες στον ευρωπαϊκό χώρο για τη διαχείριση της υπόθεσης του χρέους, η κυβέρνηση επιχειρεί να παρουσιάσει το µαύρο-άσπρο.

Το τελευταίο διάστηµα, κατά τη συνήθη τακτική ΠΑΣΟΚ, γίναµε κοινωνοί µιας φανταστικής επιχείρησης ενοχοποίησης της Ν∆ τόσο για το µέγεθος του χρέους, όσο και για συµπεριφορές στελεχών της. Ας πάρουµε όµως τα πράγµατα µε τη σειρά αποκαθιστώντας την αλήθεια που προσπαθεί να κρύψει η κυβέρνηση προκειµένου να ξεπεράσει τους σκοπέλους των αποτυχιών της.

Το χρέος είναι «παιδί» του ΠΑΣΟΚ και οι κατηγορίες εναντίον της Ν∆ για αύξησή του την περίοδο 2004-2009 κατά 125 δισεκατοµµύρια στερούνται σοβαρότητας. Και αυτό διότι:

Από τα 125 δισ. €. που δανείστηκε η Ν∆, τα 45 αφορούν «αναχρηµατοδότηση» του παλαιότερου χρέους, χρησιµοποιήθηκαν δηλαδή για την εξόφληση δανείων που έληγαν.

Από τα υπόλοιπα 80 δισ. €, τα 50 δισ. πήγαν για τόκους προηγούµενων ετών, τα 10 δισ. για πληρωµές εξοπλιστικών προγραµµάτων που είχαν υπογράψει οι προηγούµενες κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ, τα 7,2 δισ. για πληρωµές Κοινωνικής Ασφάλισης που επίσης είχαν υπογράψει οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ., τα 2,6 δισ. για την πληρωµή των χρεών που άφησε στα νοσοκοµεία το ΠΑΣΟΚ και τέλος περίπου 3,2 δισ. ξεπλήρωσαν τις «λοιπές χρεώσεις» που άφησε πίσω του το ΠΑΣΟΚ.


Το συµπέρασµα που προκύπτει είναι σαφές και δεν αφήνει κανένα περιθώριο αµφισβήτησης.

Τα 73 δισ. στα 80 ήταν υπερχρεώσεις του ΠΑΣΟΚ και τα 45 δισ. δάνεια του ΠΑΣΟΚ που έληγαν.


Η όποια αβάσιµη κατηγορία για δήθεν δηµιουργία πρόσθετου χρέους, στερείται τουλάχιστον σοβαρότητας και αποδεικνύει τις προπαγανδιστικές µεθόδους που χρησιµοποιεί το ΠΑΣΟΚ για να κυβερνήσει. Με πολύ δόση φαντασίας και λάσπης οι προπαγανδιστές του ΠΑΣΟΚκινήθηκαν και στη δηµιουργία υπουργού-φάντασµα της Ν∆, ο οποίος είχε καταθέσεις 178 ανύπαρκτων εκ. € σε ξένη τράπεζα.

Το άθλιο αυτό σενάριο, που χρησιµοποιήθηκε προκειµένου να αποπροσανατολιστούν οι πολίτες από το σκάνδαλο του ΠΑΣΟΚ στα υποβρύχια και να επιτευχθεί επικοινωνιακός συµψηφισµός, αποδείχθηκε σενάριο επιστηµονικής φαντασίας, το οποίο εκπρόσωπος του υπουργού Οικονοµίας αναγκάστηκε να διαψεύσει λέγοντας ότι δεν έχει κανένα στοιχείο για τον υπουργό-φάντασµα.

Το χρώµα της λάσπης είναι πράσινο, και το χρέος είναι κυρίως παιδί του ΠΑΣΟΚ. Κανένας προπαγανδιστής, καµία αθλιότητα και κανένα κατασκευασµένο σενάριο δεν µπορεί να κρύψει αυτή την αλήθεια και πολύ περισσότερο να δώσει άλλοθι στην επικίνδυνη ακολουθούµενη πολιτική.