27 Απριλίου 2011

ΜΕΡΙΚΕΣ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΜΑΣ ΘΕΜΑΤΑ

* Οικονομικές κρίσεις και φτώχεια, ο τόπος αυτός πέρασε πολλές φορές και στο παρελθόν. Με επιμονή, με σκληρή προσπάθεια, με σχέδιο μπόρεσε να ξεπεράσει τις δυσκολίες και να ορθοποδήσει. Λάθη στην οικονομία γίνονταν και γίνονται. Εκείνα όμως που δεν συγχωρούνται είναι τα λάθη στα εθνικά μας θέματα.

* Η κυβέρνηση έχει ανοίξει συνομιλίες για τα εθνικά μας θέματα σε μια κρίσιμη περίοδο για τη χώρα, όπως προκύπτει από δηλώσεις Τούρκων αξιωματούχων (Αντιπρόεδρος της Τουρκικής Κυβέρνησης και Υπουργού Επικρατείας Μπουλέντ Αρίντς), που κάνουν λόγο για εξελισσόμενη διαπραγμάτευση ακόμη και νησιών του Αιγαίου, μαζί με το θέμα των χωρικών υδάτων και του FIR.

* Την ίδια ώρα οι παραβάσεις και οι παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου αυξάνονται, οι φρεγάτες των Τούρκων προκαλούν με «αβλαβείς διελεύσεις» στο Αιγαίο.

* Ο Τούρκος ΥΠΕΞ Α. Νταβούτογλου προέβη σε απαράδεκτες δηλώσεις του για τα 12 μίλια, το “casus belli” και το Καστελόριζο μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας κατά την επίσκεψή του στη χώρα.

* Η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με “εκκωφαντική σιωπή” παρακολούθησε τη συνολική δραστηριότητα του Τούρκου Υπουργού των Εξωτερικών στη χώρα μας και τα όσα προκλητικά δήλωσε.

* Η Νέας Δημοκρατία ζητά να προχωρήσουμε άμεσα στη θέσπιση της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης, της ΑΟΖ, και μετά να την οριοθετήσουμε με όσες παράκτιες χώρες της περιοχής έχουν επικάλυψη μαζί μας κι είναι έτοιμες να το κάνουν.

http://ndthessaloniki.gr/?p=1848