07 Απριλίου 2011

Πανηγυρίζουν τα καρναβάλια όλα: Ένοχος ο Παναγιώτης Ψωμιάδης! Θα τεθεί σε αργία ή θα παυθεί οριστικά, ανάλογα με τις ορέξεις του Ραγκούση-Νταλάρα

Ένοχος κρίθηκε πριν από λίγη ώρα ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Παναγιώτης Ψωμιάδης από το Πενταμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης, με την καταδικαστική αυτή απόφαση να επιφέρει την έκπτωση από το αξίωμά του!

Ο κ. Ψωμιάδης είχε παραπεμφθεί σε δίκη και είχε κριθεί ένοχος πρωτοδίκως το 2009 για μείωση προστίμου σε πρατηριούχο υγρών καυσίμων που παρανομούσε κατ’ επανάληψη.

Το Πενταμελές Εφετείο δέχθηκε την πρόταση του εισαγγελέα και τον έκρινε ένοχο για παράβαση καθήκοντος, επιβάλλοντας ποινή φυλάκισης 1 έτους με 3ετή αναστολή, κάτι που σημαίνει ότι χάνει το αξίωμα του Περιφερειάρχη!

Ψωμιάδης: «Έδρασα καθ’ όλα νόμιμα, δεν είμαι ένοχος»


«Έδρασα καθ όλα νόμιμα. Ο νομάρχης βάζει την τελική υπογραφή και αφού πρώτα το έγγραφο έχει ελεγχθεί και εξεταστεί μέχρι να φτάσει στο γραφείο μου» τόνισε ο κ. Ψωμιάδης στην απολογία του.

«Δεν έχω νομικές γνώσεις. Έβγαλα μόνο το γυμνάσιο γιατί οι γονείς μου δεν είχαν την οικονομική δυνατότητα να με στείλουν στο πανεπιστήμιο. Έδρασα, αφού πρώτα συμβουλεύτηκα τον αρμόδιο αντινομάρχη και τον νομικό σύμβουλο της νομαρχίας» συμπλήρωσε ο κ. Ψωμιάδης...

Με του που κοινοποιηθεί η απόφαση από το δικαστήριο, τίθεται σε προσωρινή αργία. Μέχρι να βγει η οριστική παύση ή αργία του Περιφερειάρχη από τον υπουργό Εσωτερικών, τον κύριο Ραγκούση, θα τον αντικαθιστά ο αναπληρωτής του, που στην περίπτωση αυτή έχει οριστεί από τον ίδιο ο αδελφός του Διονύσης Ψωμιάδης.

Μετά την οριστική παύση του Περιφερειάρχη ή την αργία των έξη μηνών, του ενός έτους, ανάλογα με την απόφαση Ραγκούση, θα γίνει ψηφοφορία μεταξύ των ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ και θα εκλεγεί ο νέος Περιφερειάρχης!

Οι αντιπεριφερειάρχες ΕΞΑΙΡΟΥΝΤΑΙ από τον Καλλικράτη, δεν θεωρούνται σύμβουλοι, εκτός κι αν υπάρξει άλλη ερμηνεία του νόμου....δεν ξέρω πως!


http://taxalia.blogspot.com/2011/04/blog-post_5787.html