06 Απριλίου 2011

Financial Times Deutschland: Κυβερνήσεις της Ευρωζώνης δεν αποκλείουν μία αναδιοργάνωση του ελληνικού χρέους

http://www.hurrawirtilgen.de/images/ftd_logo.jpgΑρκετές Κυβερνήσεις της Ευρωζώνης δεν αποκλείουν μία αναδιοργάνωση του ελληνικού χρέους, αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας Financial Times Deutschland, επικαλούμενη μη κατονομαζόμενες κυβερνητικές πηγές.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, προσθέτει το δημοσίευμα, θα είναι αδύνατη η αύξηση του πακέτου της βοήθειας για την Ελλάδα και για το λόγο αυτό χρειάζεται ένα εναλλακτικό σχέδιο.

Υπέρ της ταχείας αναδιάρθρωσης του χρέους των χωρών που χρειάζονται συνέχεια οικονομική βοήθεια - ακόμη και σε μία ημέρα, αν κριθεί αναγκαίο για να αποφευχθεί η αναστάτωση των αγορών - τάχθηκε ο επικεφαλής του Συνδέσμου Γερμανικών Βιομηχανιών κ. Χανς - Πέτερ Κάιτελ.

Σε ομιλία που έκανε χθες στο Βερολίνο, ο κ. Κάιτελ είπε ότι αν υπάρχει η προοπτική μίας μόνιμης διάσωσης για κάποιες χώρες, "πρέπει να εξετάσουμε μία αφερεγγυότητα τους, η οποία δεν χρειάζεται εβδομάδες ή μήνες για να εφαρμοσθεί, αλλά 24 ώρες, με τη συμμετοχή των ιδιωτών επενδυτών". Ο κ. Κάιτελ είπε ότι η δυνατότητα της Ελλάδας να επανέλθει γρήγορα σε χρηματοπιστωτικά υγιή κατάσταση μπορεί να είναι ψευδαίσθηση.