16 Απριλίου 2011

Συνταξιούχος Golden Boy !....

Ερώτηση Ν. Νικολόπουλου στη βουλή.

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

Θέμα: Συνταξιούχος Golden Boy.

Την στιγμή που η κοινωνία δοκιμάζεται, την ώρα που οι πολίτες βλέπουν το εισόδημά τους να περιορίζεται και πλέον να αδυνατούν να ανταποκριθούν στις οικονομικές τους υποχρεώσεις οδεύοντας προς το αδιέξοδο, κάποιοι εκλεκτοί της κυβέρνησης προκλητικά λαμβάνουν υψηλές μηνιαίες αποδοχές.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Αντιπρόεδρος της ΑΤΕ ασφαλιστικής κ. Κωνσταντίνος Φιλίππου, τοποθετημένος από την κυβέρνηση και στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΑΤΕ Bank ως μέλος, λαμβάνει μηνιαίως από την ΑΤΕ ασφαλιστική το αστρονομικό ποσό των 10.188,09 ευρώ για τρείς μέρες απασχόληση (Τρίτη- Τετάρτη- Πέμπτη 09:30- 13:30), ενώ εισπράττει ως μέλος του Δ.Σ. της ΑΤΕ ασφαλιστικής 650 ευρώ και από την ΑΤΕ Bank 950 ευρώ για κάθε συνεδρίαση και βέβαια δεν πρέπει να ξεχάσουμε πως λαμβάνει και την κύρια σύνταξή του.

Αυτές οι αμοιβές δίνονται στους πράσινους συνταξιούχους που φρόντισε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ να βολέψει στα Διοικητικά Συμβούλια των ΔΕΚΟ, την περίοδο που η χώρα μας αντιμετωπίζει σοβαρό οικονομικό πρόβλημα και οι πολίτες έχουν γονατίσει οικονομικά από τα μέτρα της σοσιαλιστικής κυβέρνησης.

Κατόπιν τούτου ερωτάται ο κ. Υπουργός:

  1. Σε τι ύψος ανέρχονται οι μηνιαίες αποδοχές που λαμβάνουν Πρόεδρος και Αντιπρόεδρος της ΑΤΕ ασφαλιστικής; Να κατατεθούν τα σχετικά έγγραφα που να προκύπτουν οι μηνιαίες αποδοχές που λαμβάνουν Πρόεδρος και Αντιπρόεδρος.
  2. Πόσες συνεδριάσεις του Δ.Σ. της ΑΤΕ ασφαλιστικής έχουν πραγματοποιηθεί τους τελευταίους 12 μήνες;
  3. Ποια η αμοιβή κάθε μέλους του Δ.Σ της ΑΤΕ ασφαλιστικής για κάθε συνεδρίαση; Να κατατεθούν τα σχετικά έγγραφα.
  4. Τι σχέση εργασίας έχει με την ΑΤΕ Bank ο κ. Κωνσταντίνος Φιλλίπου; Ποια η αμοιβή του; Να κατατεθούν τα σχετικά έγγραφα που να προκύπτει η σχέση εργασίας που έχει με την ΑΤΕ Bank, καθώς και η αμοιβή που λαμβάνει.
  5. Πόσες συνεδριάσεις του Δ.Σ. της ΑΤΕ Bank έχουν πραγματοποιηθεί τους τελευταίους 12 μήνες;
  6. Ποια η αμοιβή κάθε μέλους του Δ.Σ. της ΑΤΕ Bank για κάθε συνεδρίαση; Να κατατεθούν τα σχετικά έγγραφα.
  7. Ο κ. Κωνσταντίνος Φιλλίπου λαμβάνει κανονικά την κύρια σύνταξή του; Το ΙΚΑ έχει ενημερωθεί;
  8. Είναι σωστό κ. Υπουργέ να δίδονται τέτοιες αμοιβές; Ποια η άποψή σας;