26 Απριλίου 2011

ΣΥΣΚΕΨΗ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΛΙΜΝΕΣ ΒΟΛΒΗΣ ΚΑΙ ΚΟΡΩΝΕΙΑΣ ΣΥΓΚΑΛΕΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΒOΛΒΗΣ ΔΗΜ.ΓΑΛΑΜΑΤΗΣ

http://www.hellenica.de/Griechenland/SAT/WWVolvi.jpgΤΗΝ ΕΡΧΟΜΕΝΗ ΤΕΤΑΡΤΗ 27 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΣΤΙΣ 12.00

Ειδική σύσκεψη για την προστασία των λιμνών Βόλβης και Κορώνειας συγκαλεί ο δήμαρχος Βόλβης κ. Δημήτρης Γαλαμάτης την ερχομένη Τετάρτη, 27 Απριλίου, στις 12.00 το μεσημέρι, όπου έχουν προσκληθεί να συμμετέχουν οι βουλευτές Β΄Θεσσαλονίκης ΓερανίδηςΒασίλειος, Αρβανιτίδης Γεώργιος, Kαράογλου Θεόδωρος, Αναστασιάδης Σάββας, Τζέκης Άγγελος, Βελόπουλος Κυριάκος και Αμανατίδου – Πασχαλίδου Ευαγγελία

Σε σχετική επιστολή που έστειλε στους βουλευτές ο δήμαρχος κ. Γαλαμάτης γίνεται λόγος για την αναγκαιότητα άμεσης διαμόρφωσης κοινού πλαισίου δράσης και παρεμβάσεων για την προστασία των λιμνών.

Συγκεκριμένα η επιστολή του Δημάρχου Βόλβης αναφέρει:

«Το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής σε συνεργασία με τα συναρμόδια Υπουργεία έχει αναλάβει πρωτοβουλία επεξεργασίας αναθεωρημένου προγράμματος δράσεων για την αποκατάσταση και την προστασία της λίμνης Κορώνειας, μέσα στο οποίο θα εντάσσεται η ευρύτερη περιοχή και ειδικότερα της Βόλβης.

Ήδη το Δημοτικό μας Συμβούλιο για την συγκεκριμένη πρωτοβουλία έχει συγκροτήσει αντιπροσωπευτική επιτροπή, προκειμένου να καταθέσει εμπεριστατωμένα τις θέσεις και τις απόψεις του Δήμου μας, καθότι τόσο η λίμνη Βόλβη όσο και τα στενά της Ρεντίνας (Μακεδονικά Τέμπη) αποτελούν περιοχές ζωτικής σημασίας και άπτονται της αναπτυξιακής μας προοπτικής.

Προκειμένου να διαμορφώσουμε από κοινού πλαίσιο δράσης και παρεμβάσεων στις υφιστάμενες διεργασίες για το συγκεκριμένο θέμα, σας καλούμε σε κοινή σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί στο Δημαρχείο μας στον Σταυρό, στις 27 Απριλίου 2011, ημέρα Τετάρτη και ώρα 12:00»