06 Μαΐου 2011

Πτώση 15% στο πετρέλαιο... ε και; Σιγά μη δεν πάει ο Ρόβλιας στην Πάρο... οπότε μην περιμένετε μείωση τιμών στην Ελλάδα

http://static.doldigital.net/webstatic/5A193F73402B444E69A4F73450E2BD26.jpgΑν σκεφτούμε ότι το κόστος του λίτρου βενζίνης είναι γύρω στα 50 λεπτά, πτώση 15% πρέπει να σημαίνει μείωση στην τιμή της αμόλυβδης κατά 6-8 λεπτά... στις άλλες χώρες γιατί εδώ δεν πρόκειται ν' αλλάξει τίποτα αφού ο Ρόβλιας που είναι αρμόδιος αυτή την ώρα βάζει τον σκύλο στο τζιπ και φεύγει για Πειραιά να προλάβει το καράβι που θα τον πάει στο εξοχικό στην Πάρο...

Όσο για τον Μιχαλάκη δεν τον απασχολεί τίποτα. Αυτός ανακοίνωσε την επιβολή πλαφόν σε νομούς της περιφέρειας και έκανε το επικοινωνιακό του κομμάτι γι' αυτή την εβδομάδα... τι κι αν οι κάτοικοι των εν λόγω Νομών βλέπουν ότι κανένας πρατηριούχος δεν τηρεί τις εντολές του Iron Mike; Σημασία έχει ότι οι ηλίθιοι Αθηναίοι που τον ψηφίζουν, άκουσαν απ' το ΜEGA ότι ο Μιχαλάκης τσάκισε τους κερδοσκόπους της περιφέρειας... οπότε μπορούν να ελπίζουν ότι αν συνεχίσουν να ψηφίζουν Mike θα έρθει και η ώρα που οι κερδοσκόποι της Αθήνας θα φτύσουν αίμα...

Διαβάστε και την είδηση:
Μέσα σε μία εβδομάδα οι τιμές του πετρελαίου βούλιαξαν κατά 15% περίπου, ενώ μόνο τις δύο τελευταίες ημέρες οι απώλειες έφθασαν ώς τα 14,50 δολάρια, καθώς τα στοιχεία δείχνουν εξασθένηση της ανάπτυξης σε ΗΠΑ και ΕΕ.

Την Παρασκευή, η τιμή του αργού κατρακύλησε χαμηλότερα κατά 5,5% ή 5,17 δολάρια στα 94,63 δολάρια, χαμηλότερο επίπεδο από τις 22 Φεβρουαρίου, για να ανακάμψει στη συνέχεια κοντά στα 97,20 δολάρια.

Την Πέμπτη, η πτώση ανήλθε στο 8,6% (η υψηλότερη από τις 20 Απριλίου 2009) ή 9,44 δολάρια, με το αργό να «κλείνει» στα 99,80 δολάρια, χαμηλότερο επίπεδο από τις 16 Μαρτίου.

Αυτή την εβδομάδα οι απώλειες ανήλθαν στο 14,8%. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη πτώση από την εβδομάδα που τελείωσε στις 19 Δεκεμβρίου 2008.

Το Μπρεντ σημείωσε πτώση 14% αυτή την εβδομάδα, η υψηλότερη από την εβδομάδα που τελείωσε στις 5 Δεκεμβρίου 2008.

Σήμερα, Παρασκευή, έπεσε μέχρι τα 105,15 δολάρια (-5,1% ή 5,65 δολάρια), ενώ την Πέμπτη «έκλεισε» στο χαμηλότερο επίπεδο από τις 16 Μαρτίου, στα 110,80 δολάρια το βαρέλι, με απώλειες 10,39 δολαρίων ή 8,6%.

Βουτιά και για τις πρώτες ύλες

Οι τιμές των πρώτων υλών υπέστησαν χθες πτώση - ρεκόρ και συνεχίζουν την υποχώρησή τους σήμερα, Παρασκευή.

Την Πέμπτη παρατηρήθηκαν οι μεγαλύτερες πωλήσεις εμπορευμάτων την τελευταία διετία, μετά από τα δυσμενέστερα του αναμενόμενου στοιχεία για την απασχόληση στις ΗΠΑ και το μήνυμα του προέδρου της ΕΚΤ Ζαν Κλοντ Τρισέ ότι δεν είναι πιθανή νέα αύξηση των επιτοκίων, το οποίο οδήγησε στην υποχώρηση του ευρώ έναντι του δολαρίου.

Οι επενδυτές που είχαν αγοράσει πετρέλαιο για να επωφεληθούν από την υποχώρηση του δολαρίου, προχώρησαν σε πωλήσεις, ωθώντας βιαία προς τα κάτω την τιμή του πετρελαίου.
Οι απότομες μειώσεις τιμών σε όλα τα εμπορεύματα, από το κακάο και το χαλκό έως το ασήμι και τον χρυσό, μπορεί να σημάνουν το τέλος του ράλι που ώθησε τις τιμές πολλών πρώτων υλών σε επίπεδα-ρεκόρ.

Αυτό που περιγράφηκε από έναν αναλυτή ως «τρομακτικό ξεπούλημα», ξεκίνησε από το ασήμι, η τιμή του οποίου πλησίασε την περασμένη εβδομάδα στο ιστορικό ρεκόρ των 50 δολαρίων ανά ουγγιά, καταγράφοντας μία φρενήρη άνοδο της τάξης του 175% σε λιγότερο από ένα χρόνο.

Οι μικροί επενδυτές, οι οποίοι είχαν μπει στην αγορά τους τελευταίους μήνες, έσπευσαν να πωλήσουν, φοβούμενοι μεγάλες ζημιές. Το αποτέλεσμα ήταν η τιμή του ασημιού να μειωθεί κατά 12,9% κάτω από τα 35 δολάρια ανά ουγγιά.

Η τιμή του χρυσού υποχώρησε χθες κατά 3,6% και σήμερα συνέχισε την πτώση του κατά 0,7%, με την τιμή του το μεσημέρι να κυμαίνεται περί τα 1.480 δολάρια το βαρέλι.

Newsroom ΔΟΛ