19 Μαΐου 2011

Σήμερα επανεζετάζεται το αίτημα του Στρος Καν να βγεί με εγγύηση 1 εκ-Δεσμεύεται να μη φύγει από τις ΗΠΑ

http://www.iefimerida.gr/sites/default/files/doublestrauss-kamariera.jpgΕπανεξετάζεται την Πέμπτη το αίτημα καταβολής εγγύησης του Ντομινίκ Στρος Καν.

Μια νέα ακρόαση της αίτησης καταβολής εγγύησης για την υπόθεση του επικεφαλής του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος Καν, που κατηγορείται ότι προσπάθησε να βιάσει μια καμαριέρα του ξενοδοχείου στο οποίο διέμενε, θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, όπως ενημέρωσε αξιωματούχος του Δικαστηρίου.

" Ναι, οριστικά θα υπάρξει ακρόαση του αιτήματος καταβολής εγγύησης αύριο ", δήλωσε η εκπρόσωπος του Γραφείου της Εισαγγελίας της Περιοχής του Μανχάταν, Ερίν Ντούγκαν στο πρακτορείο Ρόιτερ την Τετάρτη.

Οι δικηγόροι του αφεντικού του ΔΝΤ, Ντομινίκ Στρος Καν, έχουν αρνηθεί τις απαγγελθείσες κατηγορίες, που αναφέρονται σε σεξουαλική επίθεση, απόπειρα βιασμού, σεξουαλική παρενόχληση,παράνομη κράτηση και εξαναγκασμό σε θωπείες.

Το αίτημα κατάθεσης εγγύησης 1.000.000 δολαρίων απορρίφθηκε τη Δευτέρα και ο Στρος Καν προφυλακίστηκε στις διαβόητες φυλακές της Νήσου Ράικερς.

Αντιμετωπίζει τον κίνδυνο φυλάκισης πάνω από 25 χρόνια αν καταδικαστεί.

Εγγύηση 1.000.000 δολαρίων είναι έτοιμοι να καταθέσουν οι δικηγόροι του Ντομινίκ Στρος Καν,προκειμένου να πετύχουν την αποφυλάκισή του.

Οι δικηγόροι του επικεφαλής του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρός Καν που έχει προφυλακιστεί για σεξουαλική επίθεση και απόπειρα βιασμού εις βάρος καμαριέρας του ξενοδοχείου στο οποίο διέμενε, έχουν καταθέσει αίτημα αποφυλάκισης του προβεβλημένου πελάτη τους, με καταβολή εγγύησης 1.000.000 δολαρίων. Στην ίδια αίτηση, όπως αποκαλύφθηκε την Τετάρτη από δικαστικά έγγραφα, προτείνεται ο κατ'οίκον περιορισμός αλλά και η 24ωρη ηλεκτρονική παρακολούθηση μέσω κλειστού κυκλώματος, του Στρος Καν.

Όπως ενημέρωσε αξιωματούχος από το Γραφείο της Εισαγγελίας της Περιοχής του Μανχάταν, η ακρόαση για το νέο αίτημα αποφυλάκισης με την καταβολή εγγύησης από τους συνηγόρους του Γάλλου επικεφαλής του ΔΝΤ, θα διεξαχθεί την Πέμπτη.

Εν τω μεταξύ οι αρχές στη φυλακή Ράϊκερς όπου κρατείται ο Ντομινίκ Στρος Καν έχουν λάβει όλα τα μέτρα για την προστασία του έγκλειστου, συμπεριλαμβανομένου και του ενδεχόμενου της απόπειρας αυτοκτονίας, όπως ενημέρωσε τους δημοσιογράφους αξιωματούχος της Εισαγγελίας.

Δεσμεύθηκε ότι δεν θα προσπαθήσει να διαφύγει στη Γαλλία ο Ντομινίκ Στρος Καν

Ο προφυλακισμένος για τις κατηγορίες της σεξουαλικής επίθεσης και της απόπειρας βιασμού μιας 32χρονης γυναίκας, που εργαζόταν ως καμαριέρα σε μεγάλο ξενοδοχείο της Νέας Υόρκης, επικεφαλής του ΔΝΤ, Ντομινίκ Στρος Καν, στην προσπάθειά του να πείσει το Δικαστήριο να κάνει αποδεκτή την αίτηση αποφυλάκισης με καταβολή εγγύησης 1.000.000 δολαρίων, δεσμεύθηκε να μην εγκαταλείψει τις ΗΠΑ για τη Γαλλία, όσο χρονικό διάστημα θα βρίσκεται υπό δικαστική παρακολούθηση.

Το στοιχείο αυτό που περιλαμβάνεται στο νέο αίτημα αποφυλάκισης με εγγύηση, που κατέθεσαν οι δικηγόροι του την Τετάρτη και θα εξεταστεί την Πέμπτη, αποκαλύπτουν με δημοσίευμά τους οι New York Times.