27 Μαΐου 2011

Σερβία: "Ο Μλάντιτς εργαζόταν για το μεροκομάτο" - 20χρονος φοιτητής εξομολογείται ότι δούλευε σε εργοτάξιο μαζί με τον κατηγορούμενο

Μία μέρα μετά τη σύλληψη του κατηγορούμενου για γενοκτονία και εγκλήματα πολέμου πρώην διοικητή του στρατού των Σέρβων της Βοσνίας, Ράτκο Μλάντιτς, το γεγονός είναι το κεντρικό θέμα στα ΜΜΕ του Βελιγραδίου και ο Τύπος με πρωτοσέλιδους τίτλους δημοσιεύει πληροφορίες για τη ζωή του πριν από τη σύλληψη, την επιχείρηση εντοπισμού και την δικαστική διαδικασία που ακολουθεί.

Η εφημερίδα «Μπλιτς» του Βελιγραδίου σε άρθρο με τίτλο «Ο Μλάντιτς εργαζόταν για το μεροκομάτο» προβάλλει την ιστορία του 20χρονου φοιτητή R.R., ο οποίος εργάστηκε το καλοκαίρι του 2010 μαζί με τον Μίλοραντ Κόμαντιτς στην πραγματικότητα τον Ράτκο Μλάντιτς.

«Ήταν απλός εργάτης. Οικοδόμος. Εργαζόμασταν μαζί και είμαι ακόμη σοκαρισμένος. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι ο Μίλοραντ Κόμαντιτς είναι ο Ράτκο Μλάντιτς», τόνισε ο 20χρονος.

Με βαριά φωνή στην αποκλειστική εξομολόγηση στη «Μπλιτς» ο φοιτητής από την πόλη Ζρένιανιν εξιστορεί πως εργαζόταν σε εργοτάξιο, στη νέα βιομηχανική ζώνη της Ζρένιανιν μαζί με τον καταζητούμενο για γενοκτονία και εγκλήματα πολέμου,

Όταν ο φοιτητής έμαθε χθες από τα δελτία ειδήσεων ότι συνελήφθη ο Ράτκο Μλάντιτς κατάλαβε ότι το καλοκαίρι του 2010, όταν εργαζόταν για επιχειρηματία του Ζρένιανιν μοιραζόταν το ίδιο καρβέλι με τον Μλάντιτς. Τότε άρχισαν να επανέρχονται στη μνήμη του εικόνες από το εργοτάξιο όπου δούλευε μαζί με το Ράτκο Μλάντιτς.

«Δεν το πιστεύω… Γνωρίζα τον Μίλοραντ Κόμαντιτς. Πώς ήμασταν όλοι τόσο τυφλοί. Έμοιαζε στον Μλάντιτς, είχα αναρωτηθεί αν ο ίδιος γνώριζε για την ομοιότητα αυτή, αλλά έπεισα τον εαυτό μου ότι δεν είναι. Αλλά τελικά είναι», σημείωσε.