26 Μαΐου 2011

Γ. Καρασμάνης για τη μη καταβολή των αποζημιώσεων από το ΠΑΣΟΚ σε 25.000 βαμβακοπαραγωγούς

«Τριάντα τρεις χιλιάδες βαμβακοπαραγωγοί, που υποτίθεται θα έπαιρναν αποζημιώσεις 25 εκατ. ευρώ, για τις ζημιές που υπέστη πέρσι η σοδειά τους από βροχοπτώσεις και το πράσινο σκουλήκι, ζητούν να μάθουν από την κυβέρνηση και την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, πόσο θα διαρκέσει ακόμα αυτή η κοροϊδία.

Γιατί, κυριολεκτικά, βαρέθηκαν επί επτά μήνες να ακούν αυτό το “γαϊτανάκι” των κυβερνητικών δηλώσεων περί αποζημίωσης, που μετατίθεται από μήνα σε μήνα και από εβδομάδα σε εβδομάδα.

Έχουν, ήδη, περάσει δύο μήνες από τις τελευταίες εξαγγελίες του κ. Σκανδαλίδη περί σύστασης επιτροπών από τον ΕΛΓΑ, οι οποίες εντός δεκαπενθημέρου θα εξέταζαν τα στοιχεία, που ήταν ήδη διαθέσιμα στο υπουργείο από τις 18 Φεβρουαρίου. Ουσιαστικά, όμως, τίποτα δεν έχει γίνει.

Η σπορά της νέας σοδειάς βαμβακιού ολοκληρώθηκε, οι παραγωγοί καλούνται να πληρώσουν τα νέα αυξημένα “χαράτσια” των ασφαλιστικών εισφορών στον ΕΛΓΑ για την καινούργια παραγωγή και δεν έχουν πάρει ούτε ένα ευρώ αποζημίωση για την περσινή.

Επιτέλους, εάν η κυβέρνηση δεν θέλει ή δεν μπορεί να καταβάλει τις αποζημιώσεις, που η ίδια εξήγγειλε, ας βγει να το πει στους βαμβακοπαραγωγούς. Να πάψει, όμως, να τους κοροϊδεύει».