05 Μαΐου 2011

ΗΠΑ-Εγκαίνια Πολιτιστικού Κέντρου στη μνήμη της 29χρονης ομογενούς Ντανιέλ Κουσούλη, που σκοτώθηκε στο WTC την 11.9.2001

http://edition.cnn.com/SPECIALS/2001/memorial/images/full-size/kousoulis.danielle.jpg Το όνομα της 29χρονης Ντανιέλ Κουσούλη, που σκοτώθηκε στους Δίδυμους Πύργους την 11η Σεπτεμβρίου 2001, φέρει το Ελληνικό Πολιτιστικό Κέντρο, που ανεγέρθηκε στην Ελληνική Κοινότητα του Αγίου Θωμά, στο Τσέρι Χιλ. Το Πολιτιστικό Κέντρο, όπως αναφέρει ο «Εθνικός Κήρυκας», οικοδομήθηκε χάρη σε μεγάλη δωρεά της οικογένειάς της, ύψους 175.000 δολαρίων.

Εμφανώς συγκινημένοι, οι γονείς της Ντανιέλ, Γεώργιος και Ζωή Κουσούλη, αντίκρισαν στην πρόσοψη του Πολιτιστικού Κέντρου, το μεγάλο πανό, πλαισιωμένο από την αστερόεσσα και την γαλανόλευκη, που έγραφε: «Ντανιέλ Κουσούλη, θα ζεις στις καρδιές μας για πάντα».

«Δέκα χρόνια μετά η κοινότητά μας διαιωνίζει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την μνήμη της Ντανιέλ που γεννήθηκε και μεγάλωσε εδώ», δήλωσε στον «Εθνικό Κήρυκα» ο πρόεδρος της Κοινότητας, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Φιλαδέλφειας και Ντελαγουέρ, Γιώργος Χωριάτης.

Στα εγκαίνια του κέντρου παραβρέθηκαν-μεταξύ άλλων- ο πρώην ομοσπονδιακός γερουσιαστής Πολ Σαρμπάνης, ο Μητροπολίτης Νέας Ιερσέης, Ευαγγελος, και πλήθος κόσμους.

Η Ντανιέλ Κουσούλη ήταν το τρίτο από τα τέσσερα παιδιά του ζεύγους Γεωργίου και Ζωής Κουσούλη. Την αποφράδα ημέρα της 11ης Σεπτεμβρίου εργαζόταν στο γραφείο της, στον 104ο όροφο του Βόρειου Πύργου του Παγκοσμίου Εμπορικού Κέντρου της Νέας Υόρκης. Παρά το νεαρό της ηλικίας της, ήταν αντιπρόεδρος της εταιρείας Cantor Fitzgerald.

Όταν είχαν πλέον εξανεμιστεί οι ελπίδες ανεύρεσης, έστω και κάποιου μέλους του σώματός της Ντανιέλ, η οικογένειά της τέλεσε την κηδεία της στην κοινότητα του Αγίου Θωμά, στο Τσέρι Χιλ. Στη συνέχεια, ίδρυσε το Ταμείο Υποτροφιών «Ντανιέλ Κουσούλη», το οποίο κάθε χρόνο απονέμει υποτροφίες στο Λύκειο της Πολίχνης Χάντον, από το οποίο είχε αποφοιτήσει με άριστα η Ντανιέλ, καθώς και στο Ελληνικό Σχολείο της Κοινότητας του Αγίου Θωμά, στο Τσέρι Χιλ.