10 Μαΐου 2011

Γιάννη Μιχελάκη για δημοσκοπήσεις, δηλώσεις υπουργών, σύσκεψη του Λουξεμβούργου και την δολοφονία 44χρονου στο κέντρο της Αθήνας

http://www.kerdos.gr/Images/%CE%BC%CE%B9%CF%87%CE%B5%CE%BB%CE%B1%CE%BA%CE%B7%CF%83_.jpgΙκανοποίηση εκφράζεται στη ΝΔ από τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης της GPO που παρουσιάστηκε στη χθεσινή εκπομπή Ανατροπή του Μέγκα.

Αν και επισήμως δεν σχολιάζουν τις δημοσκοπήσεις, ο Γιάννης Μιχελάκης, κατά την τακτική ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, προχώρησε σε ορισμένες διατυπώσεις.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της ΝΔ η διαφορά των δύο μεγάλων κομμάτων έχει μειωθεί στο 1,7% από 5,1% που ήταν τον περασμένο Φεβρουάριο, επισημαίνοντας πως πλέον η ψαλίδα κλείνει και πως η διαφορά είναι στα όρια του στατιστικού λάθους.

Ο κ. Μιχελάκης επεσήμανε επίσης την ανοδική πορεία που καταγράφει ο Αντώνης Σαμαράς την ώρα που ο πρωθυπουργός ακολουθεί μια πτωτική πορεία.

Την ίδια ώρα έμφαση έδωσε στο γεγονός ότι η πλειοψηφία κρίνει θετικά την απόφαση Σαμαρά να μην ψηφίσει το μνημόνιο, στο γεγονός ότι το 91,2% των πολιτών εκτιμούν πως ο Γιώργος Παπανδρέου γνώριζε το έλλειμμα και το πρόβλημα χρέους όταν διαβεβαίωνε πως "λεφτά υπάρχουν" και στο γεγονός ότι η συντριπτική πλειοψηφία πιστεύει ότι η πολιτική της κυβέρνησης είναι σε λάθος κατεύθυνση.

Σχολιάζοντας το γεγονός ότι τα ποσοστά της ΝΔ παραμένουν καθηλωμένα, ο κ. Μιχελάκης τόνισε πως είναι ένα θέμα που προβληματίζει την παράταξη, εξέφρασε όμως την εκτίμηση πως το κλίμα θα αλλάξει και οι πολίτες θα πειστούν από το πρόγραμμα και τις θέσεις που θα παρουσιάσει το κόμμα.

"Δεν είμαστε η αντιπολίτευση του "λεφτά υπάρχουν", κάνουμε μια σοβαρή αντιπολίτευση", δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μιχελάκης.

Για τις δηλώσεις Λοβέρδου και Διαμαντοπούλου

Για "σκορποχώρι" έκανε, για μια ακόμα φορά, λόγο ο κ. Μιχελάκης, σχολιάζοντας την εικόνα της κυβέρνησης και τις τελευταίες δηλώσεις του Ανδρέα Λοβέρδου και της Άννας Διαμαντοπούλου.

"Οι υπουργοί αντιπολιτεύονται εαυτούς και τους συναδέρφους τους. Αντί να παράγουν έργο αντιπολιτεύονται τον εαυτό τους. Αυτή είναι η εικόνα της κυβέρνησης, ένα σκορποχώρι", τόνισε ο κ. Μιχελάκης, επισημαίνοντας πως ο κ. Λοβέρδος αυτά που είπε χθες τα είχε επαναλάβει και κατά το παρελθόν και κανείς δεν συγκινήθηκε.

Για τη σύσκεψη του Λουξεμβούργου

Υπεύθυνη, επίσημη και καθαρή απάντηση για το τί πραγματικά συζητήθηκε στο Λουξεμβούργο, ζητά η ΝΔ από την κυβέρνηση.

Ο εκπρόσωπος τύπου έκανε λόγο για υπόγειες διαβουλεύσεις και διαρροές σε πηγαδάκια δημοσιογράφων, κατηγορώντας την κυβέρνηση πως ο τρόπος της διοχέτευσης πληροφοριών που ακολουθεί για τόσο σοβαρά ζητήματα σε μια κρίσιμη στιγμή για τη χώρα, με κύκλους και διαρροές είναι απαράδεκτος και επικίνδυνος.

"Δεν ταιριάζει στην κρισιμότητα των στιγμών. Και βέβαια δεν μπορεί να υιοθετείται από καμία κυβέρνηση που θέλει να λέγεται υπεύθυνη", τόνισε ο κ. Μιχελάκης, ο οποίος ζήτησε από την κυβέρνηση να πει σε όλη την αλήθεια.

"Πέρασαν με διαρροή ένα σοβαρό ζήτημα όπως το ότι πάμε σε νέο μνημόνιο, είτε σε επέκταση του υφισταμένου, μια πληροφορία που σόκαρε όλους τους Έλληνες", δήλωσε ο κ. Μιχελάκης.

Για τη δολοφονία 44χρονου

Τα συλλυπητήρια στην οικογένεια του άτυχου 44χρονου που δολοφονήθηκε το πρωί στο κέντρο της Αθήνας, εξέφρασε ο Εκπρόσωπος της ΝΔ.

Ο κ. Μιχελάκης τόνισε πως δυστυχώς τέτοια περιστατικά ολοένα και πληθαίνουν καθώς η εγκληματικότητα παραμονεύει παντού. " χουμε καταγγείλει την εικόνα διάλυσης του Υπουργείου που θέλει να λέγεται Προστασίας του Πολίτη" δήλωσε ο κ. Μιχελάκης κάνοντας λόγο για έλλειμμα οργανωμένου σχεδίου που δεν μπορεί να αντιμετωπίσει όχι μόνο το οργανωμένο έγκλημα αλλά και αυτό που παραμονεύει σε κάθε γειτονιά και μπορεί να είναι απειλή για τον καθένα μας. " Αντίθετα στην έλλειψη σχεδίου περισσεύει ο κομματισμός", τόνισε.