10 Μαΐου 2011

Υπουργείο Οικονομικών: Διαψεύδει τις φήμες γιά νέο δάνειο βοήθειας 60 δισ. ευρώ.... ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΑΤΑ ΛΟΙΠΟΝ...

http://blogs.vrahokipos.net/naumcohen/files/2009/04/xairetismata.jpgΔιαψεύδει (sic) το υπουργείο Οικονομικών δημοσίευμα που αναφέρει ότι η χώρα μας θα ζητήσει νέο δάνειο βοήθειας ύψους 60 δισ. ευρώ. Ειδικότερα, ανώτατο στέλεχος του υπουργείου οικονομικών ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι " η χώρα μας δεν κάνει καμιά συζήτηση προκειμένου να υπάρξει συμφωνία για την έγκριση νέου δανείου στήριξης της ελληνικής οικονομίας, ύψους 60 δισ. ευρώ."

Όπως χαρακτηριστικά πρόσθεσε: " η συζήτηση που γίνεται μεταξύ των υπουργών οικονομικών της Ε.Ε., αφορά στο να βρεθεί μια πειστική λύση έτσι ώστε να μην δημιουργείτε η αίσθηση ότι δεν καλύπτονται οι δανειακές ανάγκες της Ελλάδας για το 2012. Μέχρι στιγμής δεν έχουν υπάρξει λεπτομέρειες σχετικά με τις συζητήσεις που γίνονται".

Νωρίτερα, δημοσίευμα της εφημερίδας Wall Street Journal, ανέφερε ότι ένα νέο πακέτο οικονομικής βοήθειας στην Ελλάδα, ύψους σχεδόν 60 δισ. ευρώ, το οποίο θα καλύψει τις δανειακές της ανάγκες έως το 2013, βρίσκεται "στο τραπέζι".

Το δημοσίευμα επικαλείται αξιωματούχο της ελληνικής Κυβέρνησης ο οποίος φέρετε να αναφέρει οτι "αναμένουμε τις τελικές αποφάσεις μετά τον έλεγχο της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους τον Ιούνιο", προσθέτοντας ότι "το θέμα αυτό θα συζητηθεί αναλυτικά στο συμβούλιο Ecofin της ερχόμενης εβδομάδας".

Το νέο πακέτο, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, θα είναι σχεδιασμένο ώστε να καλύψει τις προβλεπόμενες ανάγκες της Ελλάδας ύψους 27 δισ. ευρώ για το 2012 και επιπλέον 32 δισ. ευρώ για το 2013. Μεταξύ των δυνατών επιλογών, οι οποίες συζητούνται, αναφέρει το δημοσίευμα, είναι η επιμήκυνση των ελληνικών ομολόγων και η πρόσβαση της Ελλάδα στους πόρους του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΕΤΧΣ).