22 Μαΐου 2011

Ήττα υπέστη το κόμμα της Μέρκελ στη Βρέμη δηλ. την Κρήτη της Γερμανίας... όπως και τα τελευταία 65 χρόνια-Ψήφισαν και οι 16-17χρονοι!

Η Βρέμη παρόλο που είναι το μικρότερο κρατίδιο έχει τα μεγαλύτερα χρέη στη Γερμανία (27.000 ανά κάτοικο, ΜΟ Γερμανίας 21.000), τη μεγαλύτερη ανεργία 11% και τους περισσότερους δικαιούχους κοινωνικής βοήθειας 10,5%... Όλα αυτά μετά από 65 χρόνια δημοκρατικής και αποπυρηνικοποιημένης διακυβέρνησης από τους συντρόφους σοσιαλΗστές οι οποίοι κυβερνάνε συνεχώς από το 1945... είναι δηλ κάτι σαν την Κρήτη που σαν τα ζώα ψηφίζουν μια ζωή ΠΑΣΟΚ για να τους έχει γραμμένους.... Σήμερα έγιναν εκλογές και όπως και στην Κρήτη τ'αποτελέσματα είναι τα εξής:

Τα κόμματα που υποστηρίζουν τη γερμανίδα καγκελάριο Αγγελα Μέρκελ υπέστησαν ήττα, ενώ οι Πράσινοι αύξησαν τα ποσοστά τους, σύμφωνα με τα exit poll που μετέδωσε η κρατική τηλεόραση. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, ο συνασπισμός των Σοσιαλδημοκρατικών και των Πρασίνων παραμένει στην εξουσία στο κρατίδιο-πόλη της Βρέμης, καθώς αναμένεται να λάβουν 38% και 23% των ψήφων αντίστοιχα. Οι Χριστιανοδημοκράτες παίρνουν 21,5%

Τα ποσοστά των Χριστιανοδημοκρατών της Μέρκελ έπεσαν κατά 4 μονάδες στο 21,5% σε σχέση με τις προηγούμενες εκλογές το 2007, ενώ το άλλο κόμμα του συνασπισμού της καγκελαρίου, οι Ελεύθεροι Δημοκράτες, έλαβαν μόλις το 3% των ψήφων, σε σχέση με το 5,4% που είχαν λάβει πριν τέσσερα χρόνια, σύμφωνα με το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο ZDF.

Μια απ' τα ίδια λοιπόν και το πιο σημαντικό ήταν ότι για πρώτη φορά στη Γερμανία και ενδεχομένως και στην Ευρώπη, ψήφισαν και οι 16 χρονοι και οι 17χρονοι...