10 Μαΐου 2011

ΗΠΑ-μπιν Λάντεν: η αμερικανική ομάδα κρούσης ήταν έτοιμη να αντιμετωπίσει τον πακιστανικό στρατό

http://www.huffingtonpost.com/huff-wires/20090114/ml-al-qaida-israel/images/2a40e3b1-f3a0-486e-97ec-64034045c1c8.jpg Ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα είχε δώσει τη διαταγή οι δυνάμεις που εστάλησαν στο Πακιστάν για την επιχείρηση εξόντωσης του Οσάμα μπιν Λάντεν να είναι τόσο ισχυρές ώστε να μπορούν να αντιμετωπίσουν τον πακιστανικό στρατό, γράφουν σήμερα οι New York Times.

Ο πρόεδρος Ομπάμα, δέκα ημέρες πριν την επιχείρηση της 1ης Μαΐου, είχε θέσει το ενδεχόμενο μιας σύγκρουσης με πακιστανούς στρατιώτες. Για το λόγο αυτό, δύο επιπλέον ελικόπτερα εστάλησαν για την προστασία της ομάδα κρούσης που επιτέθηκε στο κτιριακό συγκρότημα του Αμποταμπάντ, σύμφωνα με ανώτατους αμερικανούς αξιωματούχους που θέλησαν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους.

"Ο Ομπάμα ήθελε επιπλέον δυνάμεις, σε περίπτωση που αυτό θα ήταν αναγκαίο", τόνισαν οι ίδιες πηγές.

Στο μεταξύ, δύο ομάδες ειδικών ήταν έτοιμες να αναλάβουν δράση: η πρώτη για τον ενταφιασμό του μπιν Λάντεν αν σκοτωνόταν και η δεύτερη, αποτελούμενη από ανακριτές και διερμηνείς, για την περίπτωση που οι Αμερικανοί τον αιχμαλώτιζαν, διευκρινίζεται στο δημοσίευμα.

Η δεύτερη ομάδα βρισκόταν στο αεροπλανοφόρο Carl Vinson στη Θάλασσα του Ομάν.